Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tyveri og svindel i hallen

Tradisjonelt sett har ikke Svalbardhallen vært plaget av tyverier. Men de siste ukene har fire tilfeller blitt anmeldt. FOTO: Christopher Engås

Tyveri og svindel i hallen

Flere har blitt frarøvet verdier i Svalbardhallen i det siste. Halledelse og politi ber folk holde øye med verdisaker.

– Jeg oppdaget at lommeboka mi var borte etter at jeg hadde vært i Svalbardhallen den 5. mars. Jeg sperret ikke kortene mine umiddelbart, fordi alle sa at lommeboka mi sikkert ville dukke opp. Jeg ble også fortalt at tyveri var svært sjelden her, sier russiske Ilya Teslyaruk.

Han fikk seg et aldri så lite sjokk da han oppdaget at et av kredittkortene hans ble brukt på et nettspillsted, og at han var over 1.000 kroner fattigere.

Fire tyveri

I alt er fire tilfeller av tyveri fra garderobene i Svalbardhallen anmeldt den siste tiden.

– Det gjelder tyveri av lommebøker og innholdet i dem. En av tyveriene dreier seg om et betydelig kontantbeløp, sier sysselmannsførstebetjent Ståel Nylund som etterforsker sakene.

Politiet har fått en god beskrivelse av situasjonen i hallen på tyveritidspunktene, og har en del spor å gå etter. Dette garanterer imidlertid ingen oppklaring, og politiet er interessert i tips. Nylund ber folk passe på verdisakene sine.

– Dette er en type ting vi ikke vil ha i dette samfunnet. Det gjør livet her oppe mer ekkelt, og legger en innskrenkning på folks åpne filosofi i Longyearbyen. Hovedregelen er likevel at folk bør sørge for å ha kontroll på verdisakene sine, sier han.

– Utrivelig

– Vi synes det er veldig utrivelig at det blir slik, for vi har ikke vært veldig plaget med tyveri tidligere. For noen år siden hadde vi noen episoder, men de fant vi ut av. Nå må folk ta vare på verdisakene sine, og ikke la dem ligge tilgjengelig i garderobene sier Kåre Hovland i Svalbardhallen.

Han oppfordrer folk til enten å ta med seg verdisaker inn på treningsrommet, eller benytte seg av de låsbare skapene som finnes i garderobene.

De ansatte i Svalbardhallen har hatt møte om tyveriene, og gjort en del tiltak som går på årvåkenhet rundt inngangspartiet.

Nøkkelord

Se bildet større

Det er fra disse garderobene, i første etasje, at tyveriene er gjort. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Kåre Hovland og politiet oppfordrer folk til å passe på verdisakene sine. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!