Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Tyven» har meldt seg

Konteiner-mysteriet viste seg å være en misforståelse. FOTO: Karine Nigar Aarskog

«Tyven» har meldt seg

En mann meldte seg i ettermiddag for Sysselmannen og fortalte at det var han som hadde åpnet konteineren ved Bykaia.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2011 kl 15:47

– Han hadde lest på nettet at det hadde vært innbrudd i en konteiner, og da ble han litt skremt. Han kom og meldte seg med én gang, sier sysselmannsbetjent Trond Olsen. 

Feil konteiner

Situasjonen var nemlig den at mannen hadde fått oppgitt et nummer på en konteiner han selv ventet på. Nummeret stemte med den konteineren han fant ved Bykaia. Da han ikke fikk opp hengelåsen, klippet han opp gangjerna. Det var ikke før han åpnet konteineren og så innholdet at han skjønte at den ikke var hans. 

– Han ga beskjed til noen på Bykaia, men på grunn av ferietid, kan det hende ikke alle rutiner er fulgt. Derfor har ikke den riktige eieren fått beskjed. Dette er bare en misforståelse, og det ligger ikke noe kriminelt bak, sier Olsen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!