Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

"Tyr" ankom Svalbard torsdag kveld, og ligger nå til kai i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

"Tyr" på plass

Vikarskipet til Sysselmannen er nå på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Torsdag kveld la "Tyr" til kai i Longyearbyen. Skipet er leid inn fram til nye "Polarsyssel" er på plass, og kommer fra den islandske kystvakten.

Skipet ble hyret inn da det ble klart at leveringen av "Polarsyssel" blir forsinket, og det er lagt opp til at det skal være i tjeneste til månedsskiftet august-september.

– Dette islandske fartøyet "Tyr" er av en type som ivaretar beredskapen på en god måte, skriver Sysselmannen på sine nettsider.

I mellomtiden har "Polarsyssel" kommet til Norge fra verftet i Tyrkia. Skipet er nå på Vestlandet hvor Havyard det får montert teknisk utstyr. Dette arbiedet skal pågå utover sommeren, og etter planen skal det overtas av Fafnir Offshore sent i august. Deretter settes det i inn i oppdrag for Sysselmannen.

"Polarsyssel" er 88,5 meter langt, 17,6 meter bredt og klarer en marsjfart på 15 knop. Skipet har et dekk på 850 kvadratmeter med landingsplass for helikopter.
Dødvekten er på 3.700 tonn.

Nøkkelord

Se bildet større

"Polarsyssel"under sjøsettingen tidligere i vår. Nå er skipet i Norge. FOTO: Bergsteinn Bjørgulfsson

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!