Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tyfus til Heidi Brun

Heidi Brun fikk årets Tyfusstatuett på Huset 17. mai. FOTO: Birger Amundsen

Tyfus til Heidi Brun

Tyfusstatuetten er utdelt hvert år siden 1974. I år gikk den til Heidi Brun for hennes mangeårige innsats i lokalsamfunnet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Årets mottaker av Tyfusstatuetten kom til Svalbard i 1991. Mottakeren har vært, og er fortsatt, engasjert på mange områder i lokalsamfunnet og har lagt ned en betydelig og vedvarende innsats innenfor områder som politikk, lag- og foreningsarbeid, samt hjelpearbeid overfor befolkningen i Barentsburg, sa lokalstyreleder Kjell Mork under tildelingen på Huset om kvelden 17. mai.
– Huff, det er mye lettere å gi enn å ta imot, sier Heidi Brun, etter å ha vært på scenen og mottatt statuetten. Brun er kontorsekretær i Longyearbyen Arbeiderforening.

Gammel tyfus
Tyfus er en gammel svalbardebetegnelse for alt som er dårlig. Historisk var tyfus opprinnelig alt fra en dårlig betalt akkord til en sur pils. Tyfusstatuetten ble innstiftet av UL Polarleik i 1974 og blir hvert år tildelt en som har gjort noe positivt for samfunnet, og på den måten gjort en innsats for å bli kvitt tyfus.

Vil ikke synes
Heidi Brun foretrekker å arbeide i stillhet, uten at hun som person skal være synlig. Hennes langvarige innsats for befolkningen i Barentsburg gjennom innsamlingsaksjoner, er noe hun helst ikke vil skal bli fokusert på.
– Det som betyr noe for meg er å få med meg folk for å gjøre en innsats, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!