Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tyfus til Heidi Brun

Heidi Brun fikk årets Tyfusstatuett på Huset 17. mai. FOTO: Birger Amundsen

Tyfus til Heidi Brun

Tyfusstatuetten er utdelt hvert år siden 1974. I år gikk den til Heidi Brun for hennes mangeårige innsats i lokalsamfunnet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Årets mottaker av Tyfusstatuetten kom til Svalbard i 1991. Mottakeren har vært, og er fortsatt, engasjert på mange områder i lokalsamfunnet og har lagt ned en betydelig og vedvarende innsats innenfor områder som politikk, lag- og foreningsarbeid, samt hjelpearbeid overfor befolkningen i Barentsburg, sa lokalstyreleder Kjell Mork under tildelingen på Huset om kvelden 17. mai.
– Huff, det er mye lettere å gi enn å ta imot, sier Heidi Brun, etter å ha vært på scenen og mottatt statuetten. Brun er kontorsekretær i Longyearbyen Arbeiderforening.

Gammel tyfus
Tyfus er en gammel svalbardebetegnelse for alt som er dårlig. Historisk var tyfus opprinnelig alt fra en dårlig betalt akkord til en sur pils. Tyfusstatuetten ble innstiftet av UL Polarleik i 1974 og blir hvert år tildelt en som har gjort noe positivt for samfunnet, og på den måten gjort en innsats for å bli kvitt tyfus.

Vil ikke synes
Heidi Brun foretrekker å arbeide i stillhet, uten at hun som person skal være synlig. Hennes langvarige innsats for befolkningen i Barentsburg gjennom innsamlingsaksjoner, er noe hun helst ikke vil skal bli fokusert på.
– Det som betyr noe for meg er å få med meg folk for å gjøre en innsats, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!