Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tviler på gruveplan

Advokatene til Austre Adventfjord AS skriver at selskapet vil starte opp kulldrift allerede i 2015.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.05.2014 kl 19:22

I en epost 29. januar i år til Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren for Svalbard i forbindelse med en begjæring om utmål, skriver advokat Pål M. Andreassen at «Austre Adventfjord AS planlegger å starte opp kullgruvedrift på eiendommen i 2015», og at utmålsforretning derfor må holdes «med det aller første».

Svalbardposten har spurt selskapets advokater om dette er et mål som står ved lag, men de ønsker ikke å svare på avisens spørsmål. Flere stiller seg imidlertid kritisk til planen, blant andre bergmester for Svalbard, Peter Brugmans.

– Jeg synes det virker som om de har beregnet seg litt snaut med tid, for de må gå igjennom prosessene som andre skal gå igjennom. Vi kjenner ikke til at de har sendt inn en slik søknad, og jeg går ut fra at en eventuell søknad om å sette i gang kulldrift i Operafjellet må behandles etter svalbardmiljøloven, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!