Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tviler på gruveplan

Advokatene til Austre Adventfjord AS skriver at selskapet vil starte opp kulldrift allerede i 2015.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.05.2014 kl 19:22

I en epost 29. januar i år til Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren for Svalbard i forbindelse med en begjæring om utmål, skriver advokat Pål M. Andreassen at «Austre Adventfjord AS planlegger å starte opp kullgruvedrift på eiendommen i 2015», og at utmålsforretning derfor må holdes «med det aller første».

Svalbardposten har spurt selskapets advokater om dette er et mål som står ved lag, men de ønsker ikke å svare på avisens spørsmål. Flere stiller seg imidlertid kritisk til planen, blant andre bergmester for Svalbard, Peter Brugmans.

– Jeg synes det virker som om de har beregnet seg litt snaut med tid, for de må gå igjennom prosessene som andre skal gå igjennom. Vi kjenner ikke til at de har sendt inn en slik søknad, og jeg går ut fra at en eventuell søknad om å sette i gang kulldrift i Operafjellet må behandles etter svalbardmiljøloven, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!