Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tviler på gruveplan

Advokatene til Austre Adventfjord AS skriver at selskapet vil starte opp kulldrift allerede i 2015.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.05.2014 kl 19:22

I en epost 29. januar i år til Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren for Svalbard i forbindelse med en begjæring om utmål, skriver advokat Pål M. Andreassen at «Austre Adventfjord AS planlegger å starte opp kullgruvedrift på eiendommen i 2015», og at utmålsforretning derfor må holdes «med det aller første».

Svalbardposten har spurt selskapets advokater om dette er et mål som står ved lag, men de ønsker ikke å svare på avisens spørsmål. Flere stiller seg imidlertid kritisk til planen, blant andre bergmester for Svalbard, Peter Brugmans.

– Jeg synes det virker som om de har beregnet seg litt snaut med tid, for de må gå igjennom prosessene som andre skal gå igjennom. Vi kjenner ikke til at de har sendt inn en slik søknad, og jeg går ut fra at en eventuell søknad om å sette i gang kulldrift i Operafjellet må behandles etter svalbardmiljøloven, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!