Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tusenvis nøt jazzhelga

Unni Wilhelmsen opptrådte på Funken i intimkonserten kalt Taffel i tøfler. FOTO: Christopher Engås

Tusenvis nøt jazzhelga

Godt over 1.200 personer var innom de forskjellige konsertene under helgas Polarjazz.

– Vi er veldig godt fornøyd med helga. Det var masse folk, og det så ut som alle koste seg, som er det aller viktigste. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra både gjester og artister, sier Eva Therese Jenssen i arrangementskomiteen.

Kollega i samme komité, Helen Flå, er helt enig.

– Besøket ser ut til å ha vært litt mindre enn i fjor, men vi ligger i balanse. Det skal ikke være noe underskudd å snakke om, sier hun.

Tusenvis

Flå mangler tall for hele helga, og har ennå ikke oversikt over alle utgifter. Men hennes foreløpige tall forteller om en festival som har vært godt besøkt.

– På torsdag var det 370 personer som løste billett på Kulturhuset. Fredag var om lag 320 personer innom på Radisson, hvor Stillhouse, Unni Wilhelmsen, Paolo Vinaccia, Rypdal og Tekrø, og The New Orleans Collective spilte, sier hun.

I tillegg ble lørdagsarrangementet på Radisson besøkt av om lag 520 personer. Til sammen betyr dette at godt over 1.200 løste billett til arrangementene i jazzhelga, og da er ikke alle tall kommet på bordet ennå.

Veloppdragenhet

Sysselmannen hadde kun én melding om uro under jazzhelga, og denne kan ikke sies å ha sammenheng med arrangementet. Flå har ennå ikke registrert en eneste negativ tilbakemelding. Hun roser både publikum, artister, sponsorer og ikke minst de frivillige, for at Polarjazzen ble en suksess, også i år.

– Vi har hatt om lag 25 studenter i arbeid under festivalen. Sponsorene bidrar i tillegg med halvparten av budsjettet. Uten hjelp fra Unis-miljøet og sponsorene hadde vi ikke klart dette, sier hun.

– Hva har du å si om publikum?

– Det er et fantastisk veloppdratt publikum på Polarjazz. God og rolig stemning, og folk koser seg virkelig – nesten uansett hvilken musikkinteresse de har i utgangspunktet. Det var også hyggelig å se at det var så mange tilreisende til årets festival. Det var utrolig mange nye og gamle kjente fjes å se, sier Helen Flå.

Nøkkelord

Se bildet større

ilje Nergaard og band likte den intime stemningen på Funken ... FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

... og publikum visste å sette pris på nærheten. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Det tok av seint på natta på Polarhotellet ... FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

... mens The New Orleans Collective holdt høy blåsefaktor på Barentz Pub. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!