Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tusenvis nøt jazzhelga

Unni Wilhelmsen opptrådte på Funken i intimkonserten kalt Taffel i tøfler. FOTO: Christopher Engås

Tusenvis nøt jazzhelga

Godt over 1.200 personer var innom de forskjellige konsertene under helgas Polarjazz.

Tekst:

Publisert:

– Vi er veldig godt fornøyd med helga. Det var masse folk, og det så ut som alle koste seg, som er det aller viktigste. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra både gjester og artister, sier Eva Therese Jenssen i arrangementskomiteen.

Kollega i samme komité, Helen Flå, er helt enig.

– Besøket ser ut til å ha vært litt mindre enn i fjor, men vi ligger i balanse. Det skal ikke være noe underskudd å snakke om, sier hun.

Tusenvis

Flå mangler tall for hele helga, og har ennå ikke oversikt over alle utgifter. Men hennes foreløpige tall forteller om en festival som har vært godt besøkt.

– På torsdag var det 370 personer som løste billett på Kulturhuset. Fredag var om lag 320 personer innom på Radisson, hvor Stillhouse, Unni Wilhelmsen, Paolo Vinaccia, Rypdal og Tekrø, og The New Orleans Collective spilte, sier hun.

I tillegg ble lørdagsarrangementet på Radisson besøkt av om lag 520 personer. Til sammen betyr dette at godt over 1.200 løste billett til arrangementene i jazzhelga, og da er ikke alle tall kommet på bordet ennå.

Veloppdragenhet

Sysselmannen hadde kun én melding om uro under jazzhelga, og denne kan ikke sies å ha sammenheng med arrangementet. Flå har ennå ikke registrert en eneste negativ tilbakemelding. Hun roser både publikum, artister, sponsorer og ikke minst de frivillige, for at Polarjazzen ble en suksess, også i år.

– Vi har hatt om lag 25 studenter i arbeid under festivalen. Sponsorene bidrar i tillegg med halvparten av budsjettet. Uten hjelp fra Unis-miljøet og sponsorene hadde vi ikke klart dette, sier hun.

– Hva har du å si om publikum?

– Det er et fantastisk veloppdratt publikum på Polarjazz. God og rolig stemning, og folk koser seg virkelig – nesten uansett hvilken musikkinteresse de har i utgangspunktet. Det var også hyggelig å se at det var så mange tilreisende til årets festival. Det var utrolig mange nye og gamle kjente fjes å se, sier Helen Flå.

Nøkkelord

Se bildet større

ilje Nergaard og band likte den intime stemningen på Funken ... FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

... og publikum visste å sette pris på nærheten. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Det tok av seint på natta på Polarhotellet ... FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

... mens The New Orleans Collective holdt høy blåsefaktor på Barentz Pub. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!