Turkameratene avhørt

Deltakere på turen der en 26 år gammel student fikk brannskader, ble mandag avhørt av politiet.

I denne hytta skal uhellet ha skjedd. Kvinnen ble umiddelbart hentet med helikopter og brakt til sykehus.
Publisert

Formålet med avhørene er å kartlegge forløpet og avdekke om det eventuelt har forekommet uaktomsomhet da den kvinnelige studenten fikk brannskader etter et uhell med en primus inne i Rusanovhytta i Colesbukta, søndag formiddag.

Sysselmannsførstebetjent Sissel Svarstad opplyser at to av turdeltakerne var inne til rutinemessig avhør mandag ettermiddag og at det er opp til politijurist å vurdere om det er behov for ytterligere opplysninger.

– De har fyrt med primus inne i hytta. På et tidspunkt oppstår det en flamme fra primusen, det er to som jobber ved siden av primusen som fikk flammene rett på seg, og jenta fikk fyr i overdelen, sier Svarstad til Svalbardposten.

Det skal ha vært flere primuser i bruk, blant annet det som trolig er en multifuelbrenner med bensin som brennstoff.

Politiet fikk melding om hendelsen kvart over ti søndag formiddag, og rykket umiddelbart ut med Sysselmannens helikopter til stedet som ligger midtveis mellom Longyearbyen og Barentsburg. Studenten ble tatt med til Longyearbyen sykehus og ble senere fløyet ned til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Kvinnen skal ha pådratt seg andregrads forbrenning, og omkring 15 prosent av kroppen er skadet.

Til Nordlys har Sysselmannen opplyst at det var tilsammen ni personer i følget.
To av dem ble altså avhørt mandag.

Kvinnen ligger nå på UNN. Pressevakt Jan Fredrik Fratzen vil ikke si noe om behandlingen eller skadene utover å fastslå at tilstanden er stabil og at kvinnen har moderate til alvorlige skader.

– Inntil videre blir hun her, sier Frantzen.

Powered by Labrador CMS