Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turistleir i Sassendalen

 

Turistleir i Sassendalen

Sysselmannen har gitt Svalbard Snøscooterutleie (SSU) tillatelse til å etablere vinterleir med plass til 30 personer like sør for Fredheim.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Grunnen til at vi søker om etablering av leir er fordi isforholdene i Tempelfjorden ser foreløpig ut til å bli like ustabil som i fjor. Normalt sett ville vi brukt «båten i isen», men da det kan se dårlig ut for det i år, ønsker vi å være føre var og tilby et tilsvarende turopplegg for turistene», skriver daglig leder John Einar Lockert i SSU i søknaden til Sysselmannen.

Vinterleir
Leiren vil bli anlagt på østsiden av Sassendalen i munningen av Brattlidalen, 8-10 kilometer sør for Fredheim. Leiren skal ha plass til 30 personer og bestå av en lavvo og en utedo i «fangstmannstil». Lockert skriver at leiren er viktig for turer til Pyramiden og til østkysten av Spitsbergen.
«Dette er lange turer, hvor man har behov for å komme seg i ly hvis det skulle bli dårlig vær, både for deltakere og andre som ferdes i naturen.»

Ikke som framskutt base
Tidliger har Sysselmannen understreket at «Noorderlicht», den nederlandske seilskuta som har ligget innefrosset i Tempelfjorden i flere vintersesonger, ikke skal fungere som framskutt base for skuterturisme til østkysten av Spitsbergen.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!