Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turistleir i Sassendalen

 

Turistleir i Sassendalen

Sysselmannen har gitt Svalbard Snøscooterutleie (SSU) tillatelse til å etablere vinterleir med plass til 30 personer like sør for Fredheim.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Grunnen til at vi søker om etablering av leir er fordi isforholdene i Tempelfjorden ser foreløpig ut til å bli like ustabil som i fjor. Normalt sett ville vi brukt «båten i isen», men da det kan se dårlig ut for det i år, ønsker vi å være føre var og tilby et tilsvarende turopplegg for turistene», skriver daglig leder John Einar Lockert i SSU i søknaden til Sysselmannen.

Vinterleir
Leiren vil bli anlagt på østsiden av Sassendalen i munningen av Brattlidalen, 8-10 kilometer sør for Fredheim. Leiren skal ha plass til 30 personer og bestå av en lavvo og en utedo i «fangstmannstil». Lockert skriver at leiren er viktig for turer til Pyramiden og til østkysten av Spitsbergen.
«Dette er lange turer, hvor man har behov for å komme seg i ly hvis det skulle bli dårlig vær, både for deltakere og andre som ferdes i naturen.»

Ikke som framskutt base
Tidliger har Sysselmannen understreket at «Noorderlicht», den nederlandske seilskuta som har ligget innefrosset i Tempelfjorden i flere vintersesonger, ikke skal fungere som framskutt base for skuterturisme til østkysten av Spitsbergen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!