Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turistleir i Sassendalen

 

Turistleir i Sassendalen

Sysselmannen har gitt Svalbard Snøscooterutleie (SSU) tillatelse til å etablere vinterleir med plass til 30 personer like sør for Fredheim.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Grunnen til at vi søker om etablering av leir er fordi isforholdene i Tempelfjorden ser foreløpig ut til å bli like ustabil som i fjor. Normalt sett ville vi brukt «båten i isen», men da det kan se dårlig ut for det i år, ønsker vi å være føre var og tilby et tilsvarende turopplegg for turistene», skriver daglig leder John Einar Lockert i SSU i søknaden til Sysselmannen.

Vinterleir
Leiren vil bli anlagt på østsiden av Sassendalen i munningen av Brattlidalen, 8-10 kilometer sør for Fredheim. Leiren skal ha plass til 30 personer og bestå av en lavvo og en utedo i «fangstmannstil». Lockert skriver at leiren er viktig for turer til Pyramiden og til østkysten av Spitsbergen.
«Dette er lange turer, hvor man har behov for å komme seg i ly hvis det skulle bli dårlig vær, både for deltakere og andre som ferdes i naturen.»

Ikke som framskutt base
Tidliger har Sysselmannen understreket at «Noorderlicht», den nederlandske seilskuta som har ligget innefrosset i Tempelfjorden i flere vintersesonger, ikke skal fungere som framskutt base for skuterturisme til østkysten av Spitsbergen.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!