Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turistleir i Sassendalen

 

Turistleir i Sassendalen

Sysselmannen har gitt Svalbard Snøscooterutleie (SSU) tillatelse til å etablere vinterleir med plass til 30 personer like sør for Fredheim.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Grunnen til at vi søker om etablering av leir er fordi isforholdene i Tempelfjorden ser foreløpig ut til å bli like ustabil som i fjor. Normalt sett ville vi brukt «båten i isen», men da det kan se dårlig ut for det i år, ønsker vi å være føre var og tilby et tilsvarende turopplegg for turistene», skriver daglig leder John Einar Lockert i SSU i søknaden til Sysselmannen.

Vinterleir
Leiren vil bli anlagt på østsiden av Sassendalen i munningen av Brattlidalen, 8-10 kilometer sør for Fredheim. Leiren skal ha plass til 30 personer og bestå av en lavvo og en utedo i «fangstmannstil». Lockert skriver at leiren er viktig for turer til Pyramiden og til østkysten av Spitsbergen.
«Dette er lange turer, hvor man har behov for å komme seg i ly hvis det skulle bli dårlig vær, både for deltakere og andre som ferdes i naturen.»

Ikke som framskutt base
Tidliger har Sysselmannen understreket at «Noorderlicht», den nederlandske seilskuta som har ligget innefrosset i Tempelfjorden i flere vintersesonger, ikke skal fungere som framskutt base for skuterturisme til østkysten av Spitsbergen.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!