Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turister på ville veier

Cruiseskipet MSC Splendida lå torsdag til kai i Longyearbyen. Skipet har en kapasitet på tilsammen 4.363 passasjerer, og byen har i dag vært full av turister, noe som gjorde at Sysselmannen i Svalbard har vært ute for å vise tilstedeværelse. FOTO: John Christian Nygaard

Turister på ville veier

Politiet måtte ut og veilede turister som la ut på fjelltur uten våpen.

Tekst:

Publisert:

I forbindelse med at cruiseskipet MSC Splendida ligger til kai i Longyearbyen, har byen torsdag vrimlet av turister. Skipet har en kapasitet på tilsammen 4.363 passasjerer, og noen av disse var litt vel ivrige etter å oppleve naturen Svalbard har å by på.

– Vi har hatt ganske bra med trafikk opp mot fjellene i dag med folk som ikke har med seg våpen. Det er i grenseland, og vi har derfor vært ute for å veilede dem, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund, som anbefaler folk å ha med seg våpen når de ferdes ut av byen.

Politiet har også vært ute på patrulje i sentrum, for å vise tilstedeværelse.

– Der fikk vi melding om et tyveri av noe klær i en butikk i sentrum. Vi vet ikke hvem som har gjort det, sier Nylund, som ellers kan melde om at dagen har gått rolig for seg.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!