Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turister på ville veier

Cruiseskipet MSC Splendida lå torsdag til kai i Longyearbyen. Skipet har en kapasitet på tilsammen 4.363 passasjerer, og byen har i dag vært full av turister, noe som gjorde at Sysselmannen i Svalbard har vært ute for å vise tilstedeværelse. FOTO: John Christian Nygaard

Turister på ville veier

Politiet måtte ut og veilede turister som la ut på fjelltur uten våpen.

I forbindelse med at cruiseskipet MSC Splendida ligger til kai i Longyearbyen, har byen torsdag vrimlet av turister. Skipet har en kapasitet på tilsammen 4.363 passasjerer, og noen av disse var litt vel ivrige etter å oppleve naturen Svalbard har å by på.

– Vi har hatt ganske bra med trafikk opp mot fjellene i dag med folk som ikke har med seg våpen. Det er i grenseland, og vi har derfor vært ute for å veilede dem, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund, som anbefaler folk å ha med seg våpen når de ferdes ut av byen.

Politiet har også vært ute på patrulje i sentrum, for å vise tilstedeværelse.

– Der fikk vi melding om et tyveri av noe klær i en butikk i sentrum. Vi vet ikke hvem som har gjort det, sier Nylund, som ellers kan melde om at dagen har gått rolig for seg.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!