Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turister på ville veier

Cruiseskipet MSC Splendida lå torsdag til kai i Longyearbyen. Skipet har en kapasitet på tilsammen 4.363 passasjerer, og byen har i dag vært full av turister, noe som gjorde at Sysselmannen i Svalbard har vært ute for å vise tilstedeværelse. FOTO: John Christian Nygaard

Turister på ville veier

Politiet måtte ut og veilede turister som la ut på fjelltur uten våpen.

Tekst:

Publisert:

I forbindelse med at cruiseskipet MSC Splendida ligger til kai i Longyearbyen, har byen torsdag vrimlet av turister. Skipet har en kapasitet på tilsammen 4.363 passasjerer, og noen av disse var litt vel ivrige etter å oppleve naturen Svalbard har å by på.

– Vi har hatt ganske bra med trafikk opp mot fjellene i dag med folk som ikke har med seg våpen. Det er i grenseland, og vi har derfor vært ute for å veilede dem, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund, som anbefaler folk å ha med seg våpen når de ferdes ut av byen.

Politiet har også vært ute på patrulje i sentrum, for å vise tilstedeværelse.

– Der fikk vi melding om et tyveri av noe klær i en butikk i sentrum. Vi vet ikke hvem som har gjort det, sier Nylund, som ellers kan melde om at dagen har gått rolig for seg.

Siste nytt i Nyheter

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

 
– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!