Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turistene blir enda viktigere

Flere bein: Daglig leder Rune Moen og Svalbard Maxi Taxi AS har fått flere bein å stå på. FOTO: Christopher Engås

Turistene blir enda viktigere

Sightseeing-turene til Svalbard Maxi Taxi er stadig oftere fullbooket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2014 kl 14:22

Det siste året har selskapet slitt med å få god økonomi i tradisjonell drosjevirksomhet. Men Svalbard Maxi Taxi AS slo seg for en tid tilbake på guidede turer for turister, og denne virksomheten går nå så det suser.

– Vi kjøpte taxiselskapet i 2012, og i løpet av det første driftsåret fikk vi ei dobling på sightseeing i og rundt Longyearbyen, forteller daglig leder Rune Moen.

Flere turister
Svalbard Maxi Taxi AS, som eies av LNS Spitsbergen, har to ordinære drosjebiler, en varebil og en 16-seters minibuss. Det er i all hovedsak minibussen som guider turister, to ganger hver dag, med garanterte avganger fra hotellene eller fra kaia når det er cruisebåter i byen. Moen har en teori om hvorfor selskapet har tatt en stor bit av guide-markedet.

– For det første er det mer turister nå enn tidligere. Det merker vi spesielt godt i mørketiden. Det andre er at vi garanterer turer. Er det en eller to som har meldt seg på tur, så kjører vi runden med dem uansett, sier han.

Kampanjeuttelling
En tredje grunn til at Svalbard Maxi Taxi nå får en større del av inntektene sine fra guiding av turister i drosjebiler, er ei felles satsing i samarbeid med Visit Svalbard.

– Vi kjørte en mørketidskampanje som har vist seg å ha god uttelling for oss, selv om den kostet ganske mye, sier Moen.

LES OGSÅ: Helmax med taxi

Drosjeselskapet er så fornøyd med kampanjen, at de er i prosessen med å utvikle en ny, også den i samarbeid med Visit Svalbard.

Gode tilbakemeldinger
Å gjøre en drosjesjåfør til guide har ikke bydd på problemer for Svalbard Maxi Taxi. De to sjåførene som bytter på å kjøre de to daglige sightseeing-turene har gått på guide-kurs, og gjør i følge Moen jobben på en god måte.

– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger på sjåførene våre. Mange sender mail i etterkant og skryter. Sånn sett kan man si at denne biten av vår forretningsvirksomhet er avhengig av hvor gode våre folk er, sier han.

Nøkkelord

Nøkkeltall 2013

Svalbard Maxi Taxi AS

Inntekter:
2.666.000,- (2.257.000,-)

Res. før skatt:
- 14.000,- (0,-)

(Tall for 2012 i parentes)

Kilde: Ravninfo

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!