Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turistene blir enda viktigere

Flere bein: Daglig leder Rune Moen og Svalbard Maxi Taxi AS har fått flere bein å stå på. FOTO: Christopher Engås

Turistene blir enda viktigere

Sightseeing-turene til Svalbard Maxi Taxi er stadig oftere fullbooket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2014 kl 14:22

Det siste året har selskapet slitt med å få god økonomi i tradisjonell drosjevirksomhet. Men Svalbard Maxi Taxi AS slo seg for en tid tilbake på guidede turer for turister, og denne virksomheten går nå så det suser.

– Vi kjøpte taxiselskapet i 2012, og i løpet av det første driftsåret fikk vi ei dobling på sightseeing i og rundt Longyearbyen, forteller daglig leder Rune Moen.

Flere turister
Svalbard Maxi Taxi AS, som eies av LNS Spitsbergen, har to ordinære drosjebiler, en varebil og en 16-seters minibuss. Det er i all hovedsak minibussen som guider turister, to ganger hver dag, med garanterte avganger fra hotellene eller fra kaia når det er cruisebåter i byen. Moen har en teori om hvorfor selskapet har tatt en stor bit av guide-markedet.

– For det første er det mer turister nå enn tidligere. Det merker vi spesielt godt i mørketiden. Det andre er at vi garanterer turer. Er det en eller to som har meldt seg på tur, så kjører vi runden med dem uansett, sier han.

Kampanjeuttelling
En tredje grunn til at Svalbard Maxi Taxi nå får en større del av inntektene sine fra guiding av turister i drosjebiler, er ei felles satsing i samarbeid med Visit Svalbard.

– Vi kjørte en mørketidskampanje som har vist seg å ha god uttelling for oss, selv om den kostet ganske mye, sier Moen.

LES OGSÅ: Helmax med taxi

Drosjeselskapet er så fornøyd med kampanjen, at de er i prosessen med å utvikle en ny, også den i samarbeid med Visit Svalbard.

Gode tilbakemeldinger
Å gjøre en drosjesjåfør til guide har ikke bydd på problemer for Svalbard Maxi Taxi. De to sjåførene som bytter på å kjøre de to daglige sightseeing-turene har gått på guide-kurs, og gjør i følge Moen jobben på en god måte.

– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger på sjåførene våre. Mange sender mail i etterkant og skryter. Sånn sett kan man si at denne biten av vår forretningsvirksomhet er avhengig av hvor gode våre folk er, sier han.

Nøkkelord

Nøkkeltall 2013

Svalbard Maxi Taxi AS

Inntekter:
2.666.000,- (2.257.000,-)

Res. før skatt:
- 14.000,- (0,-)

(Tall for 2012 i parentes)

Kilde: Ravninfo

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!