Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turistene blir enda viktigere

Flere bein: Daglig leder Rune Moen og Svalbard Maxi Taxi AS har fått flere bein å stå på. FOTO: Christopher Engås

Turistene blir enda viktigere

Sightseeing-turene til Svalbard Maxi Taxi er stadig oftere fullbooket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2014 kl 14:22

Det siste året har selskapet slitt med å få god økonomi i tradisjonell drosjevirksomhet. Men Svalbard Maxi Taxi AS slo seg for en tid tilbake på guidede turer for turister, og denne virksomheten går nå så det suser.

– Vi kjøpte taxiselskapet i 2012, og i løpet av det første driftsåret fikk vi ei dobling på sightseeing i og rundt Longyearbyen, forteller daglig leder Rune Moen.

Flere turister
Svalbard Maxi Taxi AS, som eies av LNS Spitsbergen, har to ordinære drosjebiler, en varebil og en 16-seters minibuss. Det er i all hovedsak minibussen som guider turister, to ganger hver dag, med garanterte avganger fra hotellene eller fra kaia når det er cruisebåter i byen. Moen har en teori om hvorfor selskapet har tatt en stor bit av guide-markedet.

– For det første er det mer turister nå enn tidligere. Det merker vi spesielt godt i mørketiden. Det andre er at vi garanterer turer. Er det en eller to som har meldt seg på tur, så kjører vi runden med dem uansett, sier han.

Kampanjeuttelling
En tredje grunn til at Svalbard Maxi Taxi nå får en større del av inntektene sine fra guiding av turister i drosjebiler, er ei felles satsing i samarbeid med Visit Svalbard.

– Vi kjørte en mørketidskampanje som har vist seg å ha god uttelling for oss, selv om den kostet ganske mye, sier Moen.

LES OGSÅ: Helmax med taxi

Drosjeselskapet er så fornøyd med kampanjen, at de er i prosessen med å utvikle en ny, også den i samarbeid med Visit Svalbard.

Gode tilbakemeldinger
Å gjøre en drosjesjåfør til guide har ikke bydd på problemer for Svalbard Maxi Taxi. De to sjåførene som bytter på å kjøre de to daglige sightseeing-turene har gått på guide-kurs, og gjør i følge Moen jobben på en god måte.

– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger på sjåførene våre. Mange sender mail i etterkant og skryter. Sånn sett kan man si at denne biten av vår forretningsvirksomhet er avhengig av hvor gode våre folk er, sier han.

Nøkkelord

Nøkkeltall 2013

Svalbard Maxi Taxi AS

Inntekter:
2.666.000,- (2.257.000,-)

Res. før skatt:
- 14.000,- (0,-)

(Tall for 2012 i parentes)

Kilde: Ravninfo

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!