Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turist på bomtur

Ellen Reisner (70) fikk to bonusdager på Svalbard under sin norgesferie. Hun tok det med et smil, og fikk seg en båttur til Pyramiden pinseaften. FOTO: Anders Fjellestad

Turist på bomtur

Da amerikanske Ellen Reisner (70) kom ut av flyet og så en utstoppet isbjørn, skjønte hun at hun var kommet helt, helt feil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2012 kl 21:54

Reisner skulle nemlig fly fra Oslo til Svolvær sist fredag. I stedet havnet hun 1.100 kilometer lenger nord – i Longyearbyen.

– Jeg fikk sjokk og ble først kjempeflau. Men etter at jeg kom på hotellrommet og fikk tatt et glass vin, tenkte jeg at dette kan bli fint, ler den amerikanske turisten.

Språkkrøll

70-åringen fra Los Angeles reiste til Oslo sist uke. Forrige fredag skulle hun ta seg videre til Lofoten for å møte sine to barn som underviser i Norge. Men reisebyrået i Oslo kludret det til. Rett nok er den amerikanske uttalen av «Svolvær» og «Svalbard» ikke så ulik, men Reisner hadde skrevet «Svolvaer» på en lapp og viste den til reisebyrået. Det holdt likevel ikke, turisten fikk billett til Longyearbyen.

Ut i det ukjente

Vel framme gikk det raskt opp for henne at hun var kommet til et helt annet sted enn Lofoten. En utstoppet isbjørn sto ved bagasjebåndet, og barna hennes var ingen sted å se. De sto i Svolvær og skjønte ingenting.

Les hele den utrolige historien i Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!