Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turist på bomtur

Ellen Reisner (70) fikk to bonusdager på Svalbard under sin norgesferie. Hun tok det med et smil, og fikk seg en båttur til Pyramiden pinseaften. FOTO: Anders Fjellestad

Turist på bomtur

Da amerikanske Ellen Reisner (70) kom ut av flyet og så en utstoppet isbjørn, skjønte hun at hun var kommet helt, helt feil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2012 kl 21:54

Reisner skulle nemlig fly fra Oslo til Svolvær sist fredag. I stedet havnet hun 1.100 kilometer lenger nord – i Longyearbyen.

– Jeg fikk sjokk og ble først kjempeflau. Men etter at jeg kom på hotellrommet og fikk tatt et glass vin, tenkte jeg at dette kan bli fint, ler den amerikanske turisten.

Språkkrøll

70-åringen fra Los Angeles reiste til Oslo sist uke. Forrige fredag skulle hun ta seg videre til Lofoten for å møte sine to barn som underviser i Norge. Men reisebyrået i Oslo kludret det til. Rett nok er den amerikanske uttalen av «Svolvær» og «Svalbard» ikke så ulik, men Reisner hadde skrevet «Svolvaer» på en lapp og viste den til reisebyrået. Det holdt likevel ikke, turisten fikk billett til Longyearbyen.

Ut i det ukjente

Vel framme gikk det raskt opp for henne at hun var kommet til et helt annet sted enn Lofoten. En utstoppet isbjørn sto ved bagasjebåndet, og barna hennes var ingen sted å se. De sto i Svolvær og skjønte ingenting.

Les hele den utrolige historien i Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!