Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turist på bomtur

Ellen Reisner (70) fikk to bonusdager på Svalbard under sin norgesferie. Hun tok det med et smil, og fikk seg en båttur til Pyramiden pinseaften. FOTO: Anders Fjellestad

Turist på bomtur

Da amerikanske Ellen Reisner (70) kom ut av flyet og så en utstoppet isbjørn, skjønte hun at hun var kommet helt, helt feil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2012 kl 21:54

Reisner skulle nemlig fly fra Oslo til Svolvær sist fredag. I stedet havnet hun 1.100 kilometer lenger nord – i Longyearbyen.

– Jeg fikk sjokk og ble først kjempeflau. Men etter at jeg kom på hotellrommet og fikk tatt et glass vin, tenkte jeg at dette kan bli fint, ler den amerikanske turisten.

Språkkrøll

70-åringen fra Los Angeles reiste til Oslo sist uke. Forrige fredag skulle hun ta seg videre til Lofoten for å møte sine to barn som underviser i Norge. Men reisebyrået i Oslo kludret det til. Rett nok er den amerikanske uttalen av «Svolvær» og «Svalbard» ikke så ulik, men Reisner hadde skrevet «Svolvaer» på en lapp og viste den til reisebyrået. Det holdt likevel ikke, turisten fikk billett til Longyearbyen.

Ut i det ukjente

Vel framme gikk det raskt opp for henne at hun var kommet til et helt annet sted enn Lofoten. En utstoppet isbjørn sto ved bagasjebåndet, og barna hennes var ingen sted å se. De sto i Svolvær og skjønte ingenting.

Les hele den utrolige historien i Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!