Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turist på bomtur

Ellen Reisner (70) fikk to bonusdager på Svalbard under sin norgesferie. Hun tok det med et smil, og fikk seg en båttur til Pyramiden pinseaften. FOTO: Anders Fjellestad

Turist på bomtur

Da amerikanske Ellen Reisner (70) kom ut av flyet og så en utstoppet isbjørn, skjønte hun at hun var kommet helt, helt feil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2012 kl 21:54

Reisner skulle nemlig fly fra Oslo til Svolvær sist fredag. I stedet havnet hun 1.100 kilometer lenger nord – i Longyearbyen.

– Jeg fikk sjokk og ble først kjempeflau. Men etter at jeg kom på hotellrommet og fikk tatt et glass vin, tenkte jeg at dette kan bli fint, ler den amerikanske turisten.

Språkkrøll

70-åringen fra Los Angeles reiste til Oslo sist uke. Forrige fredag skulle hun ta seg videre til Lofoten for å møte sine to barn som underviser i Norge. Men reisebyrået i Oslo kludret det til. Rett nok er den amerikanske uttalen av «Svolvær» og «Svalbard» ikke så ulik, men Reisner hadde skrevet «Svolvaer» på en lapp og viste den til reisebyrået. Det holdt likevel ikke, turisten fikk billett til Longyearbyen.

Ut i det ukjente

Vel framme gikk det raskt opp for henne at hun var kommet til et helt annet sted enn Lofoten. En utstoppet isbjørn sto ved bagasjebåndet, og barna hennes var ingen sted å se. De sto i Svolvær og skjønte ingenting.

Les hele den utrolige historien i Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!