Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turist på bomtur

Ellen Reisner (70) fikk to bonusdager på Svalbard under sin norgesferie. Hun tok det med et smil, og fikk seg en båttur til Pyramiden pinseaften. FOTO: Anders Fjellestad

Turist på bomtur

Da amerikanske Ellen Reisner (70) kom ut av flyet og så en utstoppet isbjørn, skjønte hun at hun var kommet helt, helt feil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2012 kl 21:54

Reisner skulle nemlig fly fra Oslo til Svolvær sist fredag. I stedet havnet hun 1.100 kilometer lenger nord – i Longyearbyen.

– Jeg fikk sjokk og ble først kjempeflau. Men etter at jeg kom på hotellrommet og fikk tatt et glass vin, tenkte jeg at dette kan bli fint, ler den amerikanske turisten.

Språkkrøll

70-åringen fra Los Angeles reiste til Oslo sist uke. Forrige fredag skulle hun ta seg videre til Lofoten for å møte sine to barn som underviser i Norge. Men reisebyrået i Oslo kludret det til. Rett nok er den amerikanske uttalen av «Svolvær» og «Svalbard» ikke så ulik, men Reisner hadde skrevet «Svolvaer» på en lapp og viste den til reisebyrået. Det holdt likevel ikke, turisten fikk billett til Longyearbyen.

Ut i det ukjente

Vel framme gikk det raskt opp for henne at hun var kommet til et helt annet sted enn Lofoten. En utstoppet isbjørn sto ved bagasjebåndet, og barna hennes var ingen sted å se. De sto i Svolvær og skjønte ingenting.

Les hele den utrolige historien i Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!