Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Turfølge funnet

Følget utløste en nødpeilesender ved Camp Morton ved Van Mijenfjorden. Da senderen ble utløst var det langt dårligere vær i området enn da dette bildet ble tatt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Turfølge funnet

Følget som utløste en nødpeilesender ved Camp Morton er funnet i god behold.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.04.2009 kl 14:15

– Fem personer er funnet ved en sammenrast snøhule, de skal alle være i god behold, sier informasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Liv Asta Ødegaard.

Alle fem ble fraktet til Longyearbyen i Sysselmannens Super Puma-helikopter, og en av dem er tatt til Longyearbyen sykehus med mindre frostskader.

Vind raserte campen

Gruppen bestod av to guider og tre turdeltakere. De fem var på skitur og fikk, i følge Sysselmannen, teltcampen sin ødelagt av sterk vind. De valgte derfor å grave seg en snøhule. Den sterke vinden gjorde det vanskelig å holde inngangen til snøhula åpen, selv om to personer jobbet kontinuerlig med dette fra utsiden. 

Utløst nødpeilesender

Det var klokken 15.20 tirsdag ettermiddag at Sysselmannen fikk beskjed fra Hovedredningssentralen om at en nødpeilesender var utløst nær Camp Morton. Sysselmannens Super Puma-helikopter ble da sendt til området med helsepersonell ombord. Det var vind og dårlig sikt i området da Sysselmannen fikk meldingen. 

Fra Sysselmannen ble varslet til de fem ble plukket opp av helikopteret, tok det en time og 32 minutter.

Ifølge Sysselmannen var det fire tyskere og en brite som ble hentet ut.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!