Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tullingene slippes løs

Sval (t.v.) og Bard blir snart å se. FOTO: Christopher Engås

Tullingene slippes løs

Førstkommende onsdag slippes den første av ti videoer der tullingene Sval og Bard skal lære folk om Svalbardvettreglene.

Tekst:

Publisert:

I to år har italienske Stidio Kairos jobbet med filmene om Sval og Bard. I to omganger har de fått støtte fra Svalbards miljøvernfond for å lage animerte kortfilmer, som skal illustrere svalbardvettreglene.

– For halvannet år siden var vi på Svalbard for å ta bilder av miljøet i Longyearbyen og rundt. Disse bildene danner miljøet i filmene, og ligger som et bakteppe. Siden da har vi jobbet med å sette sammen filmene i Italia, sier Daniele di Domenico som har vært regissør.

Planen er at de ti filmene skal gå på sentrale nettsted som har med Svalbard å gjøre, og på skjermene på flyplassen. Konseptet som studioet har jobbet med går ut på å bruke humor til å illustrere svalbardvettreglene. Sval og Bard bryter det meste av regler for ferdsel og adferd i Svalbards natur.

– Karene er skikkelig ekle, men morsomme. Gjennom å vise hvordan de gjør alt galt tror vi besøkende vil forstå hva som er rett, og hvorfor reglene er som de er, sier di Domenico.

Onsdag skal det være lansering av disse ekle turistene i Longyearbyen. Den første filmen blir da lagt ut på nett. Den neste kommer to dager senere.

– Så blir det lansert to filmer hver uke i fire uker til. Målet er å få filmene spredd i størst mulig grad, sier di Domenico.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!