Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tullingene slippes løs

Sval (t.v.) og Bard blir snart å se. FOTO: Christopher Engås

Tullingene slippes løs

Førstkommende onsdag slippes den første av ti videoer der tullingene Sval og Bard skal lære folk om Svalbardvettreglene.

Tekst:

Publisert:

I to år har italienske Stidio Kairos jobbet med filmene om Sval og Bard. I to omganger har de fått støtte fra Svalbards miljøvernfond for å lage animerte kortfilmer, som skal illustrere svalbardvettreglene.

– For halvannet år siden var vi på Svalbard for å ta bilder av miljøet i Longyearbyen og rundt. Disse bildene danner miljøet i filmene, og ligger som et bakteppe. Siden da har vi jobbet med å sette sammen filmene i Italia, sier Daniele di Domenico som har vært regissør.

Planen er at de ti filmene skal gå på sentrale nettsted som har med Svalbard å gjøre, og på skjermene på flyplassen. Konseptet som studioet har jobbet med går ut på å bruke humor til å illustrere svalbardvettreglene. Sval og Bard bryter det meste av regler for ferdsel og adferd i Svalbards natur.

– Karene er skikkelig ekle, men morsomme. Gjennom å vise hvordan de gjør alt galt tror vi besøkende vil forstå hva som er rett, og hvorfor reglene er som de er, sier di Domenico.

Onsdag skal det være lansering av disse ekle turistene i Longyearbyen. Den første filmen blir da lagt ut på nett. Den neste kommer to dager senere.

– Så blir det lansert to filmer hver uke i fire uker til. Målet er å få filmene spredd i størst mulig grad, sier di Domenico.

Siste nytt i Nyheter

Skred i Vei 228

Et snøskred har gått i Vei 228. Sysselmannen har ikke fått melding om at noen er tatt i skredet.

– Unngå alt skredterreng

Tett snøfokk og dårlig sikt tirsdag morgen.

Lovendring på trappene

I dag ba Stortinget regjeringen fremme forslag om at folkehøyskoleloven skal gjelde på Svalbard. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er positiv.

 
Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Kontrollerte skutere

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!