Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tullingene slippes løs

Sval (t.v.) og Bard blir snart å se. FOTO: Christopher Engås

Tullingene slippes løs

Førstkommende onsdag slippes den første av ti videoer der tullingene Sval og Bard skal lære folk om Svalbardvettreglene.

Tekst:

Publisert:

I to år har italienske Stidio Kairos jobbet med filmene om Sval og Bard. I to omganger har de fått støtte fra Svalbards miljøvernfond for å lage animerte kortfilmer, som skal illustrere svalbardvettreglene.

– For halvannet år siden var vi på Svalbard for å ta bilder av miljøet i Longyearbyen og rundt. Disse bildene danner miljøet i filmene, og ligger som et bakteppe. Siden da har vi jobbet med å sette sammen filmene i Italia, sier Daniele di Domenico som har vært regissør.

Planen er at de ti filmene skal gå på sentrale nettsted som har med Svalbard å gjøre, og på skjermene på flyplassen. Konseptet som studioet har jobbet med går ut på å bruke humor til å illustrere svalbardvettreglene. Sval og Bard bryter det meste av regler for ferdsel og adferd i Svalbards natur.

– Karene er skikkelig ekle, men morsomme. Gjennom å vise hvordan de gjør alt galt tror vi besøkende vil forstå hva som er rett, og hvorfor reglene er som de er, sier di Domenico.

Onsdag skal det være lansering av disse ekle turistene i Longyearbyen. Den første filmen blir da lagt ut på nett. Den neste kommer to dager senere.

– Så blir det lansert to filmer hver uke i fire uker til. Målet er å få filmene spredd i størst mulig grad, sier di Domenico.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!