Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tullingene slippes løs

Sval (t.v.) og Bard blir snart å se. FOTO: Christopher Engås

Tullingene slippes løs

Førstkommende onsdag slippes den første av ti videoer der tullingene Sval og Bard skal lære folk om Svalbardvettreglene.

I to år har italienske Stidio Kairos jobbet med filmene om Sval og Bard. I to omganger har de fått støtte fra Svalbards miljøvernfond for å lage animerte kortfilmer, som skal illustrere svalbardvettreglene.

– For halvannet år siden var vi på Svalbard for å ta bilder av miljøet i Longyearbyen og rundt. Disse bildene danner miljøet i filmene, og ligger som et bakteppe. Siden da har vi jobbet med å sette sammen filmene i Italia, sier Daniele di Domenico som har vært regissør.

Planen er at de ti filmene skal gå på sentrale nettsted som har med Svalbard å gjøre, og på skjermene på flyplassen. Konseptet som studioet har jobbet med går ut på å bruke humor til å illustrere svalbardvettreglene. Sval og Bard bryter det meste av regler for ferdsel og adferd i Svalbards natur.

– Karene er skikkelig ekle, men morsomme. Gjennom å vise hvordan de gjør alt galt tror vi besøkende vil forstå hva som er rett, og hvorfor reglene er som de er, sier di Domenico.

Onsdag skal det være lansering av disse ekle turistene i Longyearbyen. Den første filmen blir da lagt ut på nett. Den neste kommer to dager senere.

– Så blir det lansert to filmer hver uke i fire uker til. Målet er å få filmene spredd i størst mulig grad, sier di Domenico.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!