Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tullet seg ut i sentrum

Å tolke kunst er opp til den enkelte. Guttene bak Lilibeth Cuenca Rasmussen tolket hennes perfomance slik at det var fritt fram for å leke i plastbåndet hun etterlot seg etter sitt kunstneriske utrykk.Foto: Christopher engås FOTO: Christopher Engås

Tullet seg ut i sentrum

Det var lørdag ettermiddag da danske Lilibeth Cuenca Rasmussen framførte sin performance-kunst på torget i Longyearbyen.

Fra å ha vært inntullet i plast, «tullet hun seg ut» og etterlot seg et spor av plast over hele den offentlige plassen.

Rasmussen er en av ti artister som har deltatt i performance-festivalen Arctic action i Longyearbyen den siste uken. Artistene, som kommer fra sju land, har opptrådt flere steder på Svalbard, og tilbakemeldingene er gode.

– Artistene er veldig fornøyde. Det er spesielt verdifullt for dem at andre artister ser på og gir dem tilbakemeldinger. Vi har ikke hatt flust av publikum, men noen har det vært, og de er vi takknemlige for, sier primus motor for festivalen, Stein Henningsen.

Kunstnerne har også vært innom skolen, hvor det ble en performance som involverte elevene. Tsjekkiske Jiri Suruvka sørget for god underholdning blant den oppvoksende generasjon.

Stein Henningsen forteller at han er nokså utslitt etter mange dager med festival, men at det samtidig har vært inspirerende.

– Vi jobber mye med å få festet kunsten på film og bilder, slik at opplevelsene i den fantastiske arktiske naturen kan gis til flere gjennom nettsidene våre. Sidene skal bli som et økologisk kunstprosjekt, sier han.

Henningsen driver selv med performance-kunst, men har ikke hatt tid til å opptre selv under festivalen i Longyearbyen. Det skal endres.

– Planen for 2017 er å jobbe mindre, og drive mer med kunst, sier Stein Henningsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Unis skal registrere is på fjorden

To værstasjoner på havbunnen utenfor Bjørndalen skal forutsi is-situasjonen i Isfjorden.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!