Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tsjekker skadet av isbjørn

Mannskaper fra Sysselmannen returnerte fra Fredheim for litt siden. Med seg har de den skutte isbjørnen. FOTO: Geir Barstein

Tsjekker skadet av isbjørn

Det var en tsjekkisk mann som ble skadet av isbjørn ved Fredheim i dag tidlig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2015 kl 12:43

– Den skadde er tsjekkisk, og han var med i et følge med landsmenn som hadde slått leir ved Fredheim, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Mannen skal ha fått skader i en arm og i ansiktet. Disse skal ikke være alvorlige.

Foreløpig vil ikke Sysselmannen si noe om alderen til mannen. Helikopteret fra Sysselmannen har akkurat returnert fra Fredheim etter å ha jobbet med å etterforske hendelsen. Isbjørnen ble skutt i dag tidlig, og skal nå være fraktet til Longyearbyen.

Det var klokken 6:20 at Sysselmannen fikk melding om isbjørnangrepet ved Fredheim, som ligger om lag tre mil nordøst for Longyearbyen. Mannen som kom i konflikt med bjørnen skal ha fått lettere skader.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!