Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tror ikke på reversering i 2007

Lokalstyreleder Ellen Lian (H) tror ikke lenger skatteøkningen blir reversert neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg tror ikke vi skal ha noen store forhåpeninger for statsbudsjettet til neste år. Jeg tror ikke på noen endring før i 2008, sier Lian.
Onsdag var hun og Gustav Halsvik (Ap) i møte med statssekretærene Geir Axelsen (Ap) og Kjersti Markusson (SV) fra Finansdepartementet. Egentlig skulle møtet ha vært med finansminister Kristin Halvorsen, men på grunn av innspurten med statsbudsjettet ble det avlyst.
– De kunne ikke si noe om neste års statsbudsjett, men jeg tror ikke vi skal forvente for mye. Det som imidlertid er positivt, er at dørene ikke er helt lukket. Jeg føler vi får forståelse, sier Lian.
Arbeidsgruppa som er satt ned for å se på Svalbard-skatten har frist til 1. desember med å komme med en konklusjon. Fram til da er det foreslått en midlertidig løsning, med et fradrag på 60.000 kroner og et eget svalbardtillegg i barnetrygden.
– Axelsen presiserte at dette forslaget er midlertidig og at de ikke har stengt dørene for en reversering, sier Lian.
Kjersti Markusson bekrefter at forslaget som allerede foreligger er kommet i påvente av en mer vedvarende løsning.
– Det kom sterke reaksjoner i fjor, og derfor gjorde vi noen midlertidige endringer i revidert statsbudsjett i år. Men vi kan ikke uttale oss om statsbudsjettet for neste år nå, sier hun.
Sysselmannen kom denne uka med sin høringsuttalelse om forslaget, der de underbygger alt det som Lokalstyret tidligere har sagt. «Livskraftige lokalsamfunn er det viktigste elementet i det norske nærværet på Svalbard, noe som igjen er en forutsetning for en effektiv suverenitetsutøvelse på øygruppen», skriver de i uttalelsen.
De legger også vekt på at Svalbard skal holdes adskilt fra fastlandsøkonomien, og de antyder at det ikke er gjort en nøyaktig nok vurdering av konsekvensene ved skatteøkningen.
– Lokalstyret vil jobbe videre med saken, og jeg har allerede bedt om et nytt møte med arbeidsgruppa. Vi skal ikke miste håpet, vi må bare jobbe mer langsiktig, sier Lian.
Statsbudsjettet legges fram 6. oktober.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!