Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tror ikke på reversering i 2007

Lokalstyreleder Ellen Lian (H) tror ikke lenger skatteøkningen blir reversert neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg tror ikke vi skal ha noen store forhåpeninger for statsbudsjettet til neste år. Jeg tror ikke på noen endring før i 2008, sier Lian.
Onsdag var hun og Gustav Halsvik (Ap) i møte med statssekretærene Geir Axelsen (Ap) og Kjersti Markusson (SV) fra Finansdepartementet. Egentlig skulle møtet ha vært med finansminister Kristin Halvorsen, men på grunn av innspurten med statsbudsjettet ble det avlyst.
– De kunne ikke si noe om neste års statsbudsjett, men jeg tror ikke vi skal forvente for mye. Det som imidlertid er positivt, er at dørene ikke er helt lukket. Jeg føler vi får forståelse, sier Lian.
Arbeidsgruppa som er satt ned for å se på Svalbard-skatten har frist til 1. desember med å komme med en konklusjon. Fram til da er det foreslått en midlertidig løsning, med et fradrag på 60.000 kroner og et eget svalbardtillegg i barnetrygden.
– Axelsen presiserte at dette forslaget er midlertidig og at de ikke har stengt dørene for en reversering, sier Lian.
Kjersti Markusson bekrefter at forslaget som allerede foreligger er kommet i påvente av en mer vedvarende løsning.
– Det kom sterke reaksjoner i fjor, og derfor gjorde vi noen midlertidige endringer i revidert statsbudsjett i år. Men vi kan ikke uttale oss om statsbudsjettet for neste år nå, sier hun.
Sysselmannen kom denne uka med sin høringsuttalelse om forslaget, der de underbygger alt det som Lokalstyret tidligere har sagt. «Livskraftige lokalsamfunn er det viktigste elementet i det norske nærværet på Svalbard, noe som igjen er en forutsetning for en effektiv suverenitetsutøvelse på øygruppen», skriver de i uttalelsen.
De legger også vekt på at Svalbard skal holdes adskilt fra fastlandsøkonomien, og de antyder at det ikke er gjort en nøyaktig nok vurdering av konsekvensene ved skatteøkningen.
– Lokalstyret vil jobbe videre med saken, og jeg har allerede bedt om et nytt møte med arbeidsgruppa. Vi skal ikke miste håpet, vi må bare jobbe mer langsiktig, sier Lian.
Statsbudsjettet legges fram 6. oktober.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!