Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trollbindende åpning av Polarjazz

Mari Boine utfoldet seg med både dans og sang på scenen. Bak står Peter Baden, på elektronikk og strengesintrument. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Trollbindende åpning av Polarjazz

Etter en noe famlende start, kom Mari Boine etter hvert i gang og trollbandt til slutt publikum med sin konsert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det er ti år siden noen særdeles oppegående tullinger i sin lengsel etter sol og varme fødte Polarjazz til verden. Polarjazzen er en institusjon på tross av, ikke på grunn av. Eller jo, den er nok på grunn av ildsjelene, en spesiell rase eller art som påvises spredt utover og som definitivt finnes også her på Svalbard.
Med disse ordene åpnet festivalkonferansier Per Christian Ellefsen den tiende Polarjazzen på Polarhotellet torsdag kveld. Mari Boine med band hadde fått æren av å åpne festivalen, og i rundt halvannen time fylte Boine restauranten med sin magiske musikk sammen med bandet, som denne kvelden bestod av fem musikere og en lydmann.

Danset med
Det tok litt tid før både Boine og publikum våknet, men da de først hadde gjort det, ble det en helt spesiell stemning i rommet. Under den nestsiste sangen var det flere som dristet seg til noen dansetrinn, etter gjentatte oppfordringer fra Mari Boine.
Bandet gikk av scenen til trampeklapp og rop om mer fra publikum, og kom på igjen for å fremføre en siste sang.
Boine selv var svært fornøyd etter konserten.
– Det var et veldig fint publikum. Det er bra når folk er litt med på oppe-låtene og stille på de stille, sier hun.
Hele bandet blir på Svalbard fram til søndag for å få med seg noen andre konserter og litt av Svalbard-naturen.
– Vi er lovet en skutertur, men det var også snakk om en hundekjøretur. Jeg håper vi kommer oss litt ut, sier Boine.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!