Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trente på skred  på Longyearbreen

Funn: Mannskaper fra Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps er i ferd med å grave ut en av personene i skredøvelsen lørdag. FOTO: Annette Bergset

Trente på skred på Longyearbreen

Spisser kompetansen før turistsesongen.

Tekst:

Publisert:

Den årlige skredøvelsen til Sysselmannen og Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps ble arrangert forrige helg.

– Det er viktig å teste ­apparatet og ha en god beredskap før det virkelig tar av med turister her, sier sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter.

Han forklarer at øvelsen er viktig for å koordinere innsatsen til mannskapene til Sysselmannen og Hjelpekorpset. Redningsmennene i Airlift var også med i sitt Super Puma-helikopter.

Til sammen var det 40 personer totalt som deltok på øvelsen. Starheimsæter sier at det er spesielt viktig å drille nytt mannskap som er kommet til siden sist øvelse.

– Vi legger alltid øvelsen på denne tiden av året så vi har alt friskt i minne hvis uhellet skal være ute nå som sesongen begynner, sier han.

Øvelsen gikk ut på å finne savnede personer i et snøskred, grave dem ut og sende dem til sykehus. Det var flere personer som ble tatt i skredet, så innsatspersonellet måtte også gjøre prioriteringer om hva de skulle gjøre først.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!