Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trente på skred  på Longyearbreen

Funn: Mannskaper fra Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps er i ferd med å grave ut en av personene i skredøvelsen lørdag. FOTO: Annette Bergset

Trente på skred på Longyearbreen

Spisser kompetansen før turistsesongen.

Den årlige skredøvelsen til Sysselmannen og Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps ble arrangert forrige helg.

– Det er viktig å teste ­apparatet og ha en god beredskap før det virkelig tar av med turister her, sier sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter.

Han forklarer at øvelsen er viktig for å koordinere innsatsen til mannskapene til Sysselmannen og Hjelpekorpset. Redningsmennene i Airlift var også med i sitt Super Puma-helikopter.

Til sammen var det 40 personer totalt som deltok på øvelsen. Starheimsæter sier at det er spesielt viktig å drille nytt mannskap som er kommet til siden sist øvelse.

– Vi legger alltid øvelsen på denne tiden av året så vi har alt friskt i minne hvis uhellet skal være ute nå som sesongen begynner, sier han.

Øvelsen gikk ut på å finne savnede personer i et snøskred, grave dem ut og sende dem til sykehus. Det var flere personer som ble tatt i skredet, så innsatspersonellet måtte også gjøre prioriteringer om hva de skulle gjøre først.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!