Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trenger mer plass

Margrete Nilsdatter Skaktavl Keyser har kontor der hvor treningsrommet pleide å være. Administrasjonssjef Øyvind Alnæs håper på utvidelse av sysselmannsbygningen. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Trenger mer plass

Mens Sysselmanenn venter på en utbygging av kontrolokalene på Skjæringa, søker de om å sette opp to brakker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.12.2010 kl 11:00

Kontorbygget til Sysselmannen på Skjæringa er sprengt. Administrasjonssjef Øyvind Alnæs har nå laget en oversikt, som viser at det er behov for å bygge ut med 387 kvadratmeter.

Behovet

– Vi synes selv vi har laget et nøkternt overslag. Vi er spente om vi får til en utbygging, men Justisdepartementet har vist forståelse for at vi trenger større plass. Det samme gjorde justisminister Knut Storberget da han var her, sier Alnæs.

Bygningen ble tatt i bruk i 1998. Siden den gang har det blitt mange flere ansatte hos Sysselmannen og saksbehandlingen har økt i takt med innbyggertallet. I tillegg blir det stadig flere vielser, representasjonsoppdrag og møter i bygningen.

Brakker

Blant de 35 ansatte har ikke alle egne kontorer og må flytte dit det er ledig plass. Mens Sysselmannen venter på en avklaring om det blir utbygging av adminstrasjonsbygget, søker de Longyearbyen lokalstyre (LL) om å sette opp to brakker med plass til fire kontorer til sammen.

– Vi har godt håp om å få til en utbygging, men i mellomtiden trenger vi fire arbeidsplasser, sier Alnæs.

Dobbeltjobber

Ekspedisjonssjef Kjerstin Askholt i Polaravdelingen i Justis­departementet forteller at Polaravdelingen nå vurderer om bygningen skal innunder husleieordningen til Statsbygg. Da kan en eventuell utbygging betales gjennom økt husleie.

– Vi håper å bestemme om bygningen skal inn i ordningen i løpet av neste år. Samtidig jobber Statsbygg parallelt med å lage et skisseprosjekt om alternativer til hvordan utbyggingen kan gjøres og hva de vil koste. Deretter må vi se hva som er realistisk å gjøre, sier Askholt.

Kan utvides

Jarmund/Vigsnæs Arkitekter tegnet administrasjonsbygningen. Det skjedde etter det Svalbardposten kalte en «knallhard arkitektonisk maktkamp» i august 1996.

– Det er absolutt et bygg som kan la seg utvide, sier Einar Jarmund, partner i selskapet.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!