Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tre pågående isbjørner i Svea i helga

Binna som besøkte Svea ble etterhvert jaget over fjorden av Sysselmannen ved hjelp av helikopter. FOTO: Ståle Nylund

Måtte jages:

Tre pågående isbjørner i Svea i helga

Hytte påført skader.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2015 kl 12:54

– Natt til lørdag var vi ute med helikopter for å skremme bort ei binne som ikke lot seg skremme bort på andre måter, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund, og legger til at binna som ikke hadde unger ble jaget over fjorden.

Han forteller at det i løpet av søndag også har blitt observert en stor hannbjørn og en litt mindre hannbjørn, som beboerne selv har skremt bort.

– Den ene ligger der fortsatt, men de som holder til i Svea er godt drillet på hva de skal gjøre, og de holder nå utkikk, sier Nylund.

Det skal ikke være snakk om personskader, men en hytte skal visstnok ha blitt påført skader av ukjent omfang i forbindelse med isbjørnbesøkene. Sysselmannen kommer i følge Nylund ikke til å foreta seg noe mer i forbindelse med saken.

– Vi gjør ikke noe mer med dem nå. Det er jo egentlig vi som er på deres territorium, men de trenger ikke være akkurat der det er mennesker, så det er greit å få skremt dem unna, sier Nylund.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!