Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tre pågående isbjørner i Svea i helga

Binna som besøkte Svea ble etterhvert jaget over fjorden av Sysselmannen ved hjelp av helikopter. FOTO: Ståle Nylund

Måtte jages:

Tre pågående isbjørner i Svea i helga

Hytte påført skader.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2015 kl 12:54

– Natt til lørdag var vi ute med helikopter for å skremme bort ei binne som ikke lot seg skremme bort på andre måter, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund, og legger til at binna som ikke hadde unger ble jaget over fjorden.

Han forteller at det i løpet av søndag også har blitt observert en stor hannbjørn og en litt mindre hannbjørn, som beboerne selv har skremt bort.

– Den ene ligger der fortsatt, men de som holder til i Svea er godt drillet på hva de skal gjøre, og de holder nå utkikk, sier Nylund.

Det skal ikke være snakk om personskader, men en hytte skal visstnok ha blitt påført skader av ukjent omfang i forbindelse med isbjørnbesøkene. Sysselmannen kommer i følge Nylund ikke til å foreta seg noe mer i forbindelse med saken.

– Vi gjør ikke noe mer med dem nå. Det er jo egentlig vi som er på deres territorium, men de trenger ikke være akkurat der det er mennesker, så det er greit å få skremt dem unna, sier Nylund.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!