Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tre omkommet i helikopterstyrt

Den omkomne helikopterpiloten blir båret bort fra vraket ved 21.30-tida søndag kveld. FOTO: Birger Amundsen

Tre omkommet i helikopterstyrt

Et russisk helikopter styrtet på helikopterbasen Kapp Heer søndag ettermiddag. Det var ni personer om bord, både russere og ukrainere, tre er omkommet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Fire av personene om bord var mannskap, og fem var passasjerer. Alle var fra Russland og Ukraina, men Sysselmannen vet foreløpig ikke hvor mange det var av hver nasjonalitet.
– Vi fikk melding klokken 16.15 om at et russisk helikopter hadde styrtet på Kapp Heer. Tre passasjerer er omkommet, to er hardt skadd og en lettere skadd, sier informasjonsrågiver Synnøve Haga hos Sysselmannen.
De resterende tre personene skal ikke være alvorlig skadet.

Fraktet til Longyearbyen
Politi og helsepersonell fra Longyearbyen var raskt på ulykkesstedet. De to alvorligst skadde er sendt til sykehuset i Longyearbyen, og vil bli fraktet videre til Universitetssykehuset Nord-Norge med ambulansefly senere i kveld. Den ene personen er en kvinne, som har fått skader i låret, en arm og i hodet.
– Hun er kritisk, men ikke livstruende skadd, sier lege Tore Gauperaa ved sykehuset i Longyearbyen.
Den andre personen er en mann som fikk hofta ut av ledd.
En av de omkomne ble fraktet til sykehuset i Barentsburg, der man først forsøkte gjenoppliving, men livet stod ikke til å redde. Alle de tre omkomne fraktes til Longyearbyen i kveld. En av dem var kapteinen, den andre styrmannen, den tredje var passasjer og skal ha vært ansatt i Trust Arktikugol.

Dramatisk syn
Helikopteret, som kom fra Longyearbyen, skulle lande på Kapp Heer, da det bommet på landingsplassen og traff en av hangarbygningene. Helikoptervaket ligger nå mellom bygningene på Kapp Heer, og det ligger biter av det slengt rundt over hele plassen. Det er flere spor i hangarbygningene der som rotoren har slått i.
Svalbardpostens redaktør Birger Amundsen har vært på stedet, og han forteller at det var et svært dramatisk syn og at det luktet drivstoff.

Kraftig snøbyge
Det er trolig dårlig sikt som er årsaken til styrten. Akkurat da helikopteret skulle lande kom det en kraftig snøbyge.
– Helikopteret har truffet hjørnet på den høyeste hangarbygningen. Det har nok vært en dramatisk styrt, sier Birger Amundsen på telefon fra ulykkesstedet.
Sysselmannen har nå dekket til helikoptervraket med en presenning og skal holde vakt ved vraket fram til flyhavarikommisjonen kommer i morgen for å begynne sine undersøkelser.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!