Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tre nye fjes skal redde deg

Til tjeneste: Tre nye leger på plass ved Longyearbyen sykehus. Fra venstre: Kjell Daniel Sørli, Anders Renström og Torill Berg. Alle er spesialister i allmennmedisin. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Tre nye fjes skal redde deg

Stor utskiftning på Longyearbyen sykehus etter turbulent tid. Nå er tre nye leger på plass.

Tekst:

Publisert:

– Det er første gang i min tid at det har vært så stor utskiftning, sier kontorsjef Ottar Svendsen.

Det er nå totalt fire leger på Longyearbyen sykehus, etter at en midlertidig stilling ble gjort fast fra 2014. Alle de tre nye er spesialister i allmennmedisin.

– Vi har vektlagt allmennmedisinere som følge av ønsket om at Longyearbyen skal være et familiesamfunn, sier Svendsen.

I tillegg fortsetter Erik Krag Jenssen, spesialist i generell kirurgi, som avdelingsoverlege.

Arktisk erfaring
Svenske Anders Renström kom i august og er veteranen blant de nye.

– Jeg ser fram til en trivelig arbeidsplass og til å oppleve Svalbard, sier Renström.

Han har solid arktisk erfaring etter å ha vært lege flere steder på Grønland på 80- og 90-tallet. I tillegg har han en svensk spesialistutdanning i akuttmedisin som ikke er mulig å ta i Norge.

Torill Berg kommer fra egen praksis i Asker. Hun var på et kurs på Svalbard for 16 år siden, og tenkte umiddelbart at her hadde hun lyst til å jobbe. Nå er drømmen gått i oppfyllelse.

– Det virker å være et spennende og spesielt samfunn. Det at det ikke er så mange gamle her, gjør at det blir en ganske annerledes praksis enn det jeg hadde på fastlandet, sier hun.

Sistemann er Kjell Daniel Sørli, som kommer fra egen praksis i Oppdal.

– Faglig sterke
Avdelingsleder Aksel Bilicz er glad for rekrutteringen.

– De er faglige sterke, positive og erfarne mennesker som kommer til å gjøre en jobb til gode for hele samfunnet, sier Bilicz.

Han sier at de var spente på forhånd, siden store deler av legestanden er byttet ut.

– Så langt er erfaringene veldig positive, sier han.

Longyearbyen sykehus har vært gjennom en turbulent tid. Kari Schrøder Hansen kom med sterk kritikk av den faglige utviklingen på sykehuset da hun sluttet i høst. Overlege Erik Krag Jenssen svarte at personellet ved sykehuset var mer enn godt nok kvalifisert og oppdatert.

Sykehuset har nå søkt Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) om 125.000 kroner til en miljøtur til Tromsø for å få et faglig og sosialt utbytte.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!