Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tre kjørte for fort

Sysselmannsbetjent Maryan Jore måler farten til biler i Hilmar Rekstens vei. Førstebetjent Rune Fred Jensen fyller ut papirer inne i bilen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tre kjørte for fort

Sysselmannen tok tre bilførere i 30-sonen i Hilmar Rekstens vei torsdag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.09.2011 kl 12:12

– Den høyeste farten ble målt til 45 kilometer i timen, sier sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen.

Med feilkilder både i radaren og på speedometeret, må speedometeret til føreren ha vist minst 50 kilometer i timen, ifølge Jensen.

To bilførere og en bussjåfør ble tatt i kontrollen.

– Det er greit å ha en slik kontroll innimellom og minne folk om at det er 30-sone i Hilmar Rekstens vei. Der går det mange skolebarn og biler står parkert i veikanten, sier Jensen.

Vil fortsette

De tre førerne vil få et forenklet forelegg på 2.900 kroner. I tillegg får de to prikker på førerkortet. Når en bilfører får sin åttende prikk, ryker førerkortet for seks måneder.

Sysselmannen startet kontrollen torsdag klokken 12.30 og avsluttet klokken 15. De målte fart både i Vei 500, hvor det er 50-sone og flere steder i Hilmar Rekstens vei hvor fartsgrensen er 30 kilometer i timen. Ingen ble tatt for å kjøre for fort i Vei 500.

– Vi kommer til å fortsette å ha stikkontroller, sier Jensen.

Mann hentet med helikopter

Sysselmannen hadde flere oppdrag torsdag ettermiddag. Et guidet følge bestående av to gjester og en guide var på vei fra Trollsteinen, da den ene mannlige gjesten glei på Larsbreen og skadet foten.

– Guiden kontaktet oss og vi bestemte oss for å sende helikopter. Det var allerede et helikopter i luften, så det var lite dramatisk, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Aga Ulvestad.

Hele følget ble med i helikopteret. Sysselmannen fikk melding om hendelsen klokken 18.45.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!