Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tre ganger så mange skader

Skadestatistikken i Store Norske var hovedsak i Svalbardposten for 25 år siden.

Tre ganger så mange skader som bergverk på fastlandet
I fjor ble det registrert 41 skader i gruvene – det beste resultatet noen gang. Like fullt er skadehyppigheten i Longyearbyens gruver tre ganger høyere enn gjennomsnittet for norsk bergverksindustri.

– Det eneste gledelige er at vi ikke hadde dødsulykker i fjor. Men fire av ulykkene var meget alvorlige. Selskapet har satt et stort handlingsprogram for å redusere skadene, sier verneleder Cato Amundsen i Store Norske.

UD nektet Orion-fly å lande på Svalbard lufthavn
Utenriksdepartementet nektet i forrige uke et av Forsvarets Orion-fly å lande på Svalbard lufthavn. Departementet mener, ifølge Aftenposten, at personell kan reise sivilt. Dermed måtte undersøkelseskommisjonen i forbiundelse med helikopterulykken utenfor Bellsund vente på rutegående fly.

Sysselmannens tilbygg overlevert
Sysselmannsbestillingens nybygg ble mandag offisielt overlevert fra Statens Bygg- og Eiendomsdirektorat som byggherre, til justisminister Helen Bøsterud.

Underdirektør Torbjørn Lian fra SBED i Oslo redegjorde for bygget, som skal huse både Sysselmannens ansatte og Bergmesteren på Svalbard.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!