Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tre ganger så mange skader

Skadestatistikken i Store Norske var hovedsak i Svalbardposten for 25 år siden.

Tekst:

Publisert:

Tre ganger så mange skader som bergverk på fastlandet
I fjor ble det registrert 41 skader i gruvene – det beste resultatet noen gang. Like fullt er skadehyppigheten i Longyearbyens gruver tre ganger høyere enn gjennomsnittet for norsk bergverksindustri.

– Det eneste gledelige er at vi ikke hadde dødsulykker i fjor. Men fire av ulykkene var meget alvorlige. Selskapet har satt et stort handlingsprogram for å redusere skadene, sier verneleder Cato Amundsen i Store Norske.

UD nektet Orion-fly å lande på Svalbard lufthavn
Utenriksdepartementet nektet i forrige uke et av Forsvarets Orion-fly å lande på Svalbard lufthavn. Departementet mener, ifølge Aftenposten, at personell kan reise sivilt. Dermed måtte undersøkelseskommisjonen i forbiundelse med helikopterulykken utenfor Bellsund vente på rutegående fly.

Sysselmannens tilbygg overlevert
Sysselmannsbestillingens nybygg ble mandag offisielt overlevert fra Statens Bygg- og Eiendomsdirektorat som byggherre, til justisminister Helen Bøsterud.

Underdirektør Torbjørn Lian fra SBED i Oslo redegjorde for bygget, som skal huse både Sysselmannens ansatte og Bergmesteren på Svalbard.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!