Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tre ganger så mange skader

Skadestatistikken i Store Norske var hovedsak i Svalbardposten for 25 år siden.

Tre ganger så mange skader som bergverk på fastlandet
I fjor ble det registrert 41 skader i gruvene – det beste resultatet noen gang. Like fullt er skadehyppigheten i Longyearbyens gruver tre ganger høyere enn gjennomsnittet for norsk bergverksindustri.

– Det eneste gledelige er at vi ikke hadde dødsulykker i fjor. Men fire av ulykkene var meget alvorlige. Selskapet har satt et stort handlingsprogram for å redusere skadene, sier verneleder Cato Amundsen i Store Norske.

UD nektet Orion-fly å lande på Svalbard lufthavn
Utenriksdepartementet nektet i forrige uke et av Forsvarets Orion-fly å lande på Svalbard lufthavn. Departementet mener, ifølge Aftenposten, at personell kan reise sivilt. Dermed måtte undersøkelseskommisjonen i forbiundelse med helikopterulykken utenfor Bellsund vente på rutegående fly.

Sysselmannens tilbygg overlevert
Sysselmannsbestillingens nybygg ble mandag offisielt overlevert fra Statens Bygg- og Eiendomsdirektorat som byggherre, til justisminister Helen Bøsterud.

Underdirektør Torbjørn Lian fra SBED i Oslo redegjorde for bygget, som skal huse både Sysselmannens ansatte og Bergmesteren på Svalbard.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!