Travle timer for Kerry i forskerbygda

I løpet av tre hektiske timer i Ny-Ålesund fikk John Kerry oppleve både rødnebbterne og rein, samt se klimaendringene med egne øyne.

John Kerry lyttet interessert da direktør Ole Øiseth (tv) i Kings Bay orienterte om Ny-Ålesund og forskningen der. Utenriksminister Børge Brende og direktør Jan-Gunnar Winther i Norsk Polarinstitutt var også i Kerrys følge.
Publisert
De nederlandske forskerne Matine Vandenheuvel-Greve og Maarten Loonen satte pris på at John Kerry og Børge Brende var interessert i deres forskning.

De siste dagene har det vært intense forberedelser til storbesøket. Et program er laget minutt for minutt. Norske og amerikanske sikkerhetsfolk er fulltallig på plass, og forskere har forberedt korte foredrag for John Kerry og hans følge.

Den amerikanske utenriksministeren hadde selv ønsket å få komme lengst nord i Norge for å bli orientert om endringene i naturen.

Kerry kom sammen med utenriksminister Børge Brende med fly til Longyearbyen torsdag morgen, og gikk rett om bord i Ny-Ålesund-flyet. Første stopp var ved det nye museet der Harald Steen og Jan-Gunnar Winther fra Norsk Polarinstitutt orienterte om isbreenes tilbaketrekking, samt det viktige livet som skapes foran brefrontene.

Deretter var det ut i båt på Kongsfjorden, for å se på mer is, sel og mye sjøfugl.

– Selvopplevde inntrykk er alltid de beste. Vi seter pris på at størrelser som John Kerry vil holde seg orientert om klima og miljø, og oppsøker oss og den kunnskapen som finnes her, sier direktør Ole Øiseth i Kings Bay.

Han har lagt til rette for et innholdsrikt besøk, som i ettermiddag ender opp med kaffe, kaker og mer prat i Amundsen-villaen, før følget returnerer sørover.

Powered by Labrador CMS