Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Travle timer for Kerry i forskerbygda

John Kerry lyttet interessert da direktør Ole Øiseth (tv) i Kings Bay orienterte om Ny-Ålesund og forskningen der. Utenriksminister Børge Brende og direktør Jan-Gunnar Winther i Norsk Polarinstitutt var også i Kerrys følge. FOTO: Ole Magnus Rapp

Travle timer for Kerry i forskerbygda

I løpet av tre hektiske timer i Ny-Ålesund fikk John Kerry oppleve både rødnebbterne og rein, samt se klimaendringene med egne øyne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2016 kl 12:37

De siste dagene har det vært intense forberedelser til storbesøket. Et program er laget minutt for minutt. Norske og amerikanske sikkerhetsfolk er fulltallig på plass, og forskere har forberedt korte foredrag for John Kerry og hans følge.

Den amerikanske utenriksministeren hadde selv ønsket å få komme lengst nord i Norge for å bli orientert om endringene i naturen.

Kerry kom sammen med utenriksminister Børge Brende med fly til Longyearbyen torsdag morgen, og gikk rett om bord i Ny-Ålesund-flyet. Første stopp var ved det nye museet der Harald Steen og Jan-Gunnar Winther fra Norsk Polarinstitutt orienterte om isbreenes tilbaketrekking, samt det viktige livet som skapes foran brefrontene.

Deretter var det ut i båt på Kongsfjorden, for å se på mer is, sel og mye sjøfugl.

– Selvopplevde inntrykk er alltid de beste. Vi seter pris på at størrelser som John Kerry vil holde seg orientert om klima og miljø, og oppsøker oss og den kunnskapen som finnes her, sier direktør Ole Øiseth i Kings Bay.

Han har lagt til rette for et innholdsrikt besøk, som i ettermiddag ender opp med kaffe, kaker og mer prat i Amundsen-villaen, før følget returnerer sørover.

Se bildet større

De nederlandske forskerne Matine Vandenheuvel-Greve og Maarten Loonen satte pris på at John Kerry og Børge Brende var interessert i deres forskning. FOTO: Ole Magnus Rapp

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!