Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Travelt før lokal mønstring

alt 60 barn og ungdommer deltar i UKM-mønstringen på søndag. Bildet er fra prøvene på tirsdag, hvor Pauline Skreslett (16) sjekket om lyden stemte for sitt bidrag. FOTO: Christopher Engås

Travelt før lokal mønstring

Om lag 60 barn og ungdom deltar i årets lokale UKM-mønstring.

Ung kultur møtes (UKM) er en lokal høydare hvert år. Store og små bidrar med sine kulturinnslag, og noen få heldige blir valgt ut til å representere Longyearbyen i fylkesmønstringen i Finnsnes senere i år.

– I årt er det om lag 60 som skal delta på og rundt scenen på søndag, sier leder for ungdomsklubben Amund Røhr Heggelund.

Rekordmye kunst

Selv om det er 60 som skal delta, er ikke alle med i konkurransen om en plass i fylkesmønstringen. Barnekoret Polargospel skal opptre utenfor konkurransen, og så kommer det et bidrag fra Barentsburg som Heggelund ennå ikke vet hva er.

Men det er nok av unge håpefulle som deltar.

– I år har vi for eksempel rekordmange som bidrar med kunst som skal stilles ut. Det dreier seg i hovedsak om fotokunst og tegning. Sju deltagere med flere bidrag hver får sine fotografier og tegninger utstilt på Rabalder. Denne kunsten vil stå i lokalene til og med søndag, sier Heggelund.

Scenebidrag

Da Svalbardposten var innom prøvene på tirsdag var blant annet Pauline Skreslett i gang med å framføre «You should know where I´m coming from» av den amerikanske artisten Banks. Heggelund har ikke oversikt over hvor mange scenebidrag som kommer i årets utgave av UKM. Men han er imponert over mye av det han har sett.

– Ungdommene er flinke, og det er et stort spenn i innslagene. Jeg er imponert, sier han.

Selve gjennomføringen av UKM på søndag er det Lusie Kuraas og Vilde Markussen som står for. Heggelund har bidratt med å tilrettelegge for ideene til de to 17-åringene.

Mediegruppe

Mandatet til juryen som skal bedømme innslagene søndag er å velge ut inntil tre scenebidrag og tre kunstbidrag som skal sendes videre til fylkesmønstringen. Uansett vil det hele bli behørig dokumentert av UKMs egen mediegruppe.

– Det meste blir dokumentert i bilder i en collage som skal vises i pausen. Det er også opprettet en snapchat-konto, UKM Svalbard, som en del av mediestrategien. Her kan de som ønsker det få «snapper» fra det som skjer på og rundt mønstringen, sier Heggelund.

Mediegruppa har også ansvaret for å fore UKM Svalbards egen facebookside.

Nøkkelord

Se bildet større

Lusie Kuraas (t.v.) og Vilde Markussen (begge 17) har regien på årets lokale UKM-mønstring. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!