Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Travel helg på Svalbard

Ulykken søndag ettermiddag, skal ha skjedd i Agardhdalen-området. FOTO: Norsk Polarinstitutt

Travel helg på Svalbard

Det er ikke bare turistbransjen som har hatt det travelt i helga. Også helsepersonell, brannvesen og Sysselmannen har hatt sitt å gjøre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2013 kl 10:41

Ved 01.30-tida natt til søndag, fikk Sysselmannen en melding fra den meteorologiske stasjonen på Hopen.

– En i besetningen hadde falt ned en trapp og brukket armen, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Aga Ulvestad.

Sysselmannen rykket ut med sitt Super Puma-helikopter og fraktet ham til Longyearbyen. Mannen tok selv flyet til Tromsø søndag ettermiddag for å behandles ved sykehuset der.

Sovnet fra nattmaten

Et par timer senere var det brannvesenets tur til å rykke ut. En hybelboer i Nybyen hadde kommet hjem fra en bytur og fant ut at det var en glimrende idé å steke seg mat. Som så mange andre, sovnet vedkommende fra maten i stekeovnen, og direktevarslingen ble utløst. Brannvesenet rykket ut, fikk fjernet den svidde maten i ovnen og luftet ut. Sysselmannen følger opp hendelsen til uka.

Null promille

Ved 10-tida søndag formiddag holdt Sysselmannen en rutinemessig promillekontroll av snøskuterførere. Denne gang en turistgruppe hos IGP. Ingen av de kontrollerte hadde promille, og samtlige kunne dermed legge ut på skutertur i finværet.

Mistet bevisstheten

Søndag formiddag gikk en brannøvelse i Svea galt. En mann som deltok i øvelsen, besvimte av surstoffmangel. Nøyaktig hvordan uhellet skjedde, er ikke helt klart, opplyser Ulvestad. Mannen ble fraktet til Longyearbyen sykehus og er nå utskrevet og i fin form.

Veltet med skuteren

En fastboende, voksen kvinne ble skadet i en skuterulykke ved 13.30-tida søndag. Kvinnen veltet og fikk skuteren over seg. Ulykken skjedde ved Elfenbeinbreen på Agardhdalen-sida. Kvinnen hadde smerter i hofta, og ble fraktet i helikopter til Longyearbyen sykehus for videre undersøkelser.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!