Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Travel helg på Svalbard

Ulykken søndag ettermiddag, skal ha skjedd i Agardhdalen-området. FOTO: Norsk Polarinstitutt

Travel helg på Svalbard

Det er ikke bare turistbransjen som har hatt det travelt i helga. Også helsepersonell, brannvesen og Sysselmannen har hatt sitt å gjøre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2013 kl 10:41

Ved 01.30-tida natt til søndag, fikk Sysselmannen en melding fra den meteorologiske stasjonen på Hopen.

– En i besetningen hadde falt ned en trapp og brukket armen, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Aga Ulvestad.

Sysselmannen rykket ut med sitt Super Puma-helikopter og fraktet ham til Longyearbyen. Mannen tok selv flyet til Tromsø søndag ettermiddag for å behandles ved sykehuset der.

Sovnet fra nattmaten

Et par timer senere var det brannvesenets tur til å rykke ut. En hybelboer i Nybyen hadde kommet hjem fra en bytur og fant ut at det var en glimrende idé å steke seg mat. Som så mange andre, sovnet vedkommende fra maten i stekeovnen, og direktevarslingen ble utløst. Brannvesenet rykket ut, fikk fjernet den svidde maten i ovnen og luftet ut. Sysselmannen følger opp hendelsen til uka.

Null promille

Ved 10-tida søndag formiddag holdt Sysselmannen en rutinemessig promillekontroll av snøskuterførere. Denne gang en turistgruppe hos IGP. Ingen av de kontrollerte hadde promille, og samtlige kunne dermed legge ut på skutertur i finværet.

Mistet bevisstheten

Søndag formiddag gikk en brannøvelse i Svea galt. En mann som deltok i øvelsen, besvimte av surstoffmangel. Nøyaktig hvordan uhellet skjedde, er ikke helt klart, opplyser Ulvestad. Mannen ble fraktet til Longyearbyen sykehus og er nå utskrevet og i fin form.

Veltet med skuteren

En fastboende, voksen kvinne ble skadet i en skuterulykke ved 13.30-tida søndag. Kvinnen veltet og fikk skuteren over seg. Ulykken skjedde ved Elfenbeinbreen på Agardhdalen-sida. Kvinnen hadde smerter i hofta, og ble fraktet i helikopter til Longyearbyen sykehus for videre undersøkelser.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!