Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Travel helg på Svalbard

Ulykken søndag ettermiddag, skal ha skjedd i Agardhdalen-området. FOTO: Norsk Polarinstitutt

Travel helg på Svalbard

Det er ikke bare turistbransjen som har hatt det travelt i helga. Også helsepersonell, brannvesen og Sysselmannen har hatt sitt å gjøre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2013 kl 10:41

Ved 01.30-tida natt til søndag, fikk Sysselmannen en melding fra den meteorologiske stasjonen på Hopen.

– En i besetningen hadde falt ned en trapp og brukket armen, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Aga Ulvestad.

Sysselmannen rykket ut med sitt Super Puma-helikopter og fraktet ham til Longyearbyen. Mannen tok selv flyet til Tromsø søndag ettermiddag for å behandles ved sykehuset der.

Sovnet fra nattmaten

Et par timer senere var det brannvesenets tur til å rykke ut. En hybelboer i Nybyen hadde kommet hjem fra en bytur og fant ut at det var en glimrende idé å steke seg mat. Som så mange andre, sovnet vedkommende fra maten i stekeovnen, og direktevarslingen ble utløst. Brannvesenet rykket ut, fikk fjernet den svidde maten i ovnen og luftet ut. Sysselmannen følger opp hendelsen til uka.

Null promille

Ved 10-tida søndag formiddag holdt Sysselmannen en rutinemessig promillekontroll av snøskuterførere. Denne gang en turistgruppe hos IGP. Ingen av de kontrollerte hadde promille, og samtlige kunne dermed legge ut på skutertur i finværet.

Mistet bevisstheten

Søndag formiddag gikk en brannøvelse i Svea galt. En mann som deltok i øvelsen, besvimte av surstoffmangel. Nøyaktig hvordan uhellet skjedde, er ikke helt klart, opplyser Ulvestad. Mannen ble fraktet til Longyearbyen sykehus og er nå utskrevet og i fin form.

Veltet med skuteren

En fastboende, voksen kvinne ble skadet i en skuterulykke ved 13.30-tida søndag. Kvinnen veltet og fikk skuteren over seg. Ulykken skjedde ved Elfenbeinbreen på Agardhdalen-sida. Kvinnen hadde smerter i hofta, og ble fraktet i helikopter til Longyearbyen sykehus for videre undersøkelser.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!