Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Travel dag på brannstasjonen

Alexander Nordtømme Uhlen (6)sammen med mamma Gunn Randi under åpen dag. FOTO: Eirik Palm

Travel dag på brannstasjonen

Hvor mange turer brannbilene hadde med barn og foreldre vet vi ikke, men Alexander Nordtømme Uhlen (6) sørget i hvert fall for å sikre seg sin andel.

Tekst:

Publisert:

Mannskapet i Longyearbyen brannvesen hadde det travelt da de inviterte til åpen dag på brannstasjonen, og stilte med det som var av utstyr. I tillegg var Avinor til stede med utstyr, og en jevn strøm av interesserte fór mellom kranbilen og brannbilene eller hastet bort for å få prøve «brannslukking».

Alexander som var der sammen med mamma Gunn Randi Nord-tømme forteller at han fikk seg flere turer oppe i kranen og med brannbilene.

– Hva likte du best?

– Den røde brannbilen, svarer seksåringen etter å ha tenkt seg litt om.
Det ville ikke forundre oss om det er mange små, kommende brannfolk rundt i Longyearbyen nå.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!