Trappers Trail er igang

I strålende vær satte 22 spann avsted i verdens nordligste hundesledeløp.

Gunn Beate Paasche og Urban Forsberg er klare for verdens nordligste hundesledeløp.
Publisert
Like før start.
Løpet er igang.

- Målet er å komme i mål, gliser Urban Forsberg og klapper Leo (ett år og tre mnd.) og lederhunden Ravna (7).
Gunn Beate Paasche nikker. Det er bare noen minutter til starten på et av årets mange høydepunkter. Det er glimt i øyet og god stemning når Trappers Trail går av stabelen.
Selv deler de på kjøringen i konkurransen; Gunn Beate kjører til Kapp Laila og Urban kjører returen på søndag.

I år er det rekordmange påmeldte spann, 22 i tallet. Noen kjører med to-tre trekkhunder og pulk, andre stiller med hele spann.
- Vi stiller med fire hunder.
- Har du vært med tidligere?
- To ganger. Så dette er mitt tredje løp, sier Urban Forsberg.

Klokka 12 lørdag kjørte første deltaker ut. Løypa går oppover Adventdalen, gjennom Todalen til sjekkpunkt Frithamn ved Gangskaret, nedover Bødalen og Colesdalen og langs Colesbukta til Bikkjebu på Kapp Laila. Her er det pause til søndag. Deretter retur og den tøffeste strekningen i løpet opp Fardalen og opp skaret mellom Teltberget og Lars Hiertafjellet til Longyearbreen, før ferden fortsetter over breen og ned til Longyearbyen.

Utfordringen ligger særlig i bakken opp fra Fardalen. Ikke bare er den bratt og tung, og et blodslit for kjørerne, som må hjelpe hundene med å få opp slede eller pulk. Her pleier også tilskuerne å sitte og kose seg med grillpølser og annet godt mens de følger med kjørerne som jobber for å komme opp.

Hunder er som kjent glade i pølser. Trekkhunder også.

Powered by Labrador CMS