Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trafikkontroll ved skolen

Sysselmannen kontrollerte billys, førerkort og promille ved skolen tirsdag morgen. Bildet er fra en tidligere mørketidskontroll. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Tekst:

Publisert:

– Noen ble stoppet fordi de hadde litt dårlige lys, andre ble tilfeldig plukket ut. To fikk pålegg om å bedre lysene på bilen, og noen fikk muntlig advarsel fordi de ikke hadde med seg førerkort, sier sysselmannsførstebetjent Thor-Arild Hansen.

Ti personer tok også blåsetest, men ingen hadde promille.

– Alt i alt er vi fornøyd, men vi anmoder om at folk sjekker lysene på bilen og får byttet pærer om det er noen som er sloknet, sier Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!