Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tomt for 98 oktan bensin

Frem til juni kan du ikke fylle 98 oktan bensin på tanken på Svalbard Auto. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tomt for 98 oktan bensin

Svalbard Auto får ikke ny bensin før i juni.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2010 kl 15:50

– På noen nye skutere anbefales det å bruke 98 oktan bensin. Derfor har folk begynt å fylle usannsynlig mye 98 den siste månedene, sier prosjektdirektør i LNS Spitsbergen (LNSS), Frank Jakobsen.

Onsdag kveld ble det tomt for 98 oktan bensin på Svalbard Auto. Jakobsen tror ikke det er noe problem å fylle med 95 oktan bensin, men det kan være lurt å kontakte forhandleren for å være sikker. 

Ikke før i juni

Jakobsen forteller at ny bensin ikke vil komme opp før i juni.

– Vi må vente på at det blir isfritt for å få opp tankskipene. Vi må også vente til vi får plass til å ta imot lasten, det blir altfor dyrt å sende opp en halvfull båt, sier han.

Drivstofftankene til LNSS har kapasitet på 4.100 kubikkmeter diesel, 1.000 kubikkmeter 95 oktan bensin og bare 200 kubikkmeter til 98 oktan bensin.

– Vi vil gå i dialog med skuterforhandlerne for å høre om vi må øke kapasiteten på 98 oktan bensin, forteller Jakobsen.

Han ble overrasket over det økte forbruket, og tror at også mange som ikke har behov for 98 oktan bensin har fylt med drivstoffet. – For galt

– Vi får reaksjoner på at det er tomt for 98 oktan bensin. Folk synes det er for galt, sier butikksjef hos Svalbard Auto, Ragnhild Solbakk.

Hun kan ikke gjøre annet enn å be folk om å høre med forhandleren om å det går greit å fylle med 95 oktan bensin i stedet.

Ingen krise

Daglig leder i Svalbard Snøscooterutleie, John Einar Lockert, forteller at de har noen sportsskutere hvor bruk av 98 oktan bensin anbefales. Selv om instruksjonsboka til skutermodellene sier 98, har ikke Lockert annet valg enn å fylle med 95 oktan bensin de neste månedene.

– De får nok lavere effekt, og det kan i verste fall føre til motorhavari. Men det har vi aldri opplevd, forteller han.

Selv om John Einar Lockert helst ser at alle drivstoffalternativer er tilgjengelige, er det langt fra krisestemning i Svalbard Snøscooterutleie.

– Det er uheldig, men sånn er det nå, sier Lockert.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!