Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tommel opp for folkehøgskole

Iselin Nybø (V), Eirik Berger (V, nestleder i Longyearbyen lokalstyre), Trine Skei Grande (V), Espen K. Rotevatn (styreleder Svalbard folkehøgskole). FOTO: Privat

Tommel opp for folkehøgskole

Torsdag fremmet Venstre et representantforslag på Stortinget. Målet er å utvide loven om folkehøgskole til å også gjelde på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2016 kl 12:54

– Dette gikk så bra som det kunne gå og enda litt til, sier Espen Klungseth Rotevatn (MDG) som sammen med Eirik Berger (V) var i møte med tre politikere fra Kirke-, utdannings- og forskningskomitéen torsdag.

Ballen har dermed begynt å rulle, og saken går videre til Kunnskapsdepartementet for en innstilling, tilbake til komitéen før den endelig kan voteres over i Stortinget.

Optimist
Klungseth Rotevatn, som er styreleder for Svalbard folkehøgskole, er svært optimistisk etter dagens møte og framlegg av representantforslaget. Han mener det er grunn til å tro at saken kan være i boks i løpet av våren 2017.

– Det er all grunn til å tro at en lovendring nå går i orden. Imidlertid er det viktig å huske på at dette bare er et lite, men svært viktig første skritt på veien mot realisering av Svalbard folkehøgskole, sier han.

Til Svalbard
Klungseth Rotevatn forteller at han og Eirik Berger (V) fikk også god tid til å drøfte visjonene for selve skolen i møtet med Iselin Nybø (V), Kristin Vinje (H) og Martin Henriksen (AP).

– Politikerne benyttet anledningen til å komme med innspill. De ønsket også å treffe oss i interimstyret når hele KUF-komitéen kommer til Svalbard i mai, sier han.

Se bildet større

Fra venstre: Eirik Berger (V, nestleder i LL), Espen K. Rotevatn (styreleder Svalbard folkehøgskole), Iselin Nybø (V), Martin Henriksen (AP), Kristin Vinje (H), Dag Tore Seierstedt (politisk rådgiver i MDG). FOTO: Privat

Siste nytt i Nyheter

Det blir informasjonsmøte for alle på kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!