Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tommel opp for folkehøgskole

Iselin Nybø (V), Eirik Berger (V, nestleder i Longyearbyen lokalstyre), Trine Skei Grande (V), Espen K. Rotevatn (styreleder Svalbard folkehøgskole). FOTO: Privat

Tommel opp for folkehøgskole

Torsdag fremmet Venstre et representantforslag på Stortinget. Målet er å utvide loven om folkehøgskole til å også gjelde på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2016 kl 12:54

– Dette gikk så bra som det kunne gå og enda litt til, sier Espen Klungseth Rotevatn (MDG) som sammen med Eirik Berger (V) var i møte med tre politikere fra Kirke-, utdannings- og forskningskomitéen torsdag.

Ballen har dermed begynt å rulle, og saken går videre til Kunnskapsdepartementet for en innstilling, tilbake til komitéen før den endelig kan voteres over i Stortinget.

Optimist
Klungseth Rotevatn, som er styreleder for Svalbard folkehøgskole, er svært optimistisk etter dagens møte og framlegg av representantforslaget. Han mener det er grunn til å tro at saken kan være i boks i løpet av våren 2017.

– Det er all grunn til å tro at en lovendring nå går i orden. Imidlertid er det viktig å huske på at dette bare er et lite, men svært viktig første skritt på veien mot realisering av Svalbard folkehøgskole, sier han.

Til Svalbard
Klungseth Rotevatn forteller at han og Eirik Berger (V) fikk også god tid til å drøfte visjonene for selve skolen i møtet med Iselin Nybø (V), Kristin Vinje (H) og Martin Henriksen (AP).

– Politikerne benyttet anledningen til å komme med innspill. De ønsket også å treffe oss i interimstyret når hele KUF-komitéen kommer til Svalbard i mai, sier han.

Se bildet større

Fra venstre: Eirik Berger (V, nestleder i LL), Espen K. Rotevatn (styreleder Svalbard folkehøgskole), Iselin Nybø (V), Martin Henriksen (AP), Kristin Vinje (H), Dag Tore Seierstedt (politisk rådgiver i MDG). FOTO: Privat

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!