Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To skutere i brann

To snøskutere i brann i skuterløypa i elveleiet nedenfor skolen og Polarflokken barnehage. FOTO: Birger Amundsen

To skutere i brann

Ingen ble skadet da to snøskutere tok fyr samtidig fredag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2013 kl 09:37

Skuterfølget fra Unis kjørte skuterløypa i elveleiet fra Nybyen og til Svalbard Auto for å fylle bensin. Da følget hadde kommet på høyde med skolen og Polarflokken barnehage, tok to av skuterne fyr. Sysselmannen ble varslet rett før klokka 08 i morges.

– Skuterne tok fyr nesten samtidig. Det har ikke vært noen kollisjon, men trolig snakk om en teknisk feil. Hva som er årsaken, er for tidlig å si noe om, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Aga Ulvestad.

Ingen skadet

Hans kollega Per Andreassen var på stedet og kan bekrefte at ingen av de involverte personene ble skadet. Det satt en person på hver av skuterne.

Sysselmannen skal nå undersøke saken videre, men tekniske undersøkelser kan bli vanskelig, siden begge snøskuterne er utbrent. Det er ingen mistanke om uvettig kjøring.

Se bildet større

Fredag morgen ble beholdningen av snøskutere i Longyearbyen redusert med to. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Brannvesenet og politiet var raskt til stede men kunne ikke gjøre noe for de to skuterne, som ble helt fortært av flammene. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!