Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To parter gjør krav på denne fangststasjonen. Nå går striden for retten

Stridens kjerne: Den gamle fangstasjonen Farmhamna i Forlandssundet. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

To parter gjør krav på denne fangststasjonen. Nå går striden for retten

Budrundekluss i Farmhamna.

Tekst:

Publisert:

Det hele startet med at Marianne Prytz Lund og Hans Lund startet en budrunde med frist satt til 1. juli 2014. Da den gikk ut hadde Rico Behlke og Karoline Bælum det høyeste budet, 1,1 million kroner.

Prytz Lund bekreftet overfor Behlke at budet var mottatt og at hun ville kontakte Syssel-mannen.

«At vi gratulerte med høyeste bud må ikke tolkes som det samme som en aksept, men vi trodde at dette var det høyeste budet og at det ikke kom flere», skriver hun senere i et brev til advokatfirmaet Eckhoff, Fossmark & Co, som representerer Behlke og Bælum.

Dagen etter startet nemlig en ny budrunde. Advokat Per Ove Tønnessen var da bedt om å få gjennomført salget av fangststasjonen. Han ble informert av Behlke at han og Bælum hadde inngått avtale med selgeren i første runde, noe eierne benektet.

Kortversjonen videre er at de øvrige kjøperne, kunstneren Olaf Storø og eventyreren og forfatteren Stein P. Aasheim hoppet av budrunden, mens Kristin Jæger Wexsahl og Martin Molde Eriksen la frem et bud på 1,8 millioner kroner.

En kjøpskontrakt fra 18. juli 2014 bekrefter at budet aksepteres, men med forbehold om tvisten mellom selger og Behlke/Bælum var løst.

Martin Molde Eriksen ønsker ikke å kommentere saken i Svalbardposten. Heller ikke i spørsmålet om hvorfor det er han og Kristin Jæger Wexsahl som er part i saken, og ikke selgerne Marianne Prytz Lund og Hans Lund.

Behlke og Bælum ønsker heller ikke å kommentere saken, ifølge deres advokater i Eckhoff, Fosmark & CO.

Saken går i Nord-Troms tingrett. Det er satt av to dager til forhandlingene.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!