Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To nye rekorder i Longyearbyen

Hilde Solland Plassen tok turen fra fastlandet for å delta under Spitsbergen Marathon, og vant kvinneklassen suverent. FOTO: Birger Amundsen

To nye rekorder i Longyearbyen

Rundt 210 løp under årets Spitsbergen Marathon i Longyearbyen. Hilde Solland Plassen slo den gamle rekorden for kvinner helmaraton med tiden tre timer og tolv minutter.

Tekst:

Publisert:

Det ble en strålende dag for alle løpsglade som var møtt fram ved Svalbardhallen lørdag. Til tross for skrint publikumsoppmøte, var løpssjef Elisabeth Bergstrøm svært fornøyd.

Særlig var hun tilfreds med at den 13 år gamle rekorden på tre timer og førtien minutter i helmaraton kvinneklassen ble så ettertrykkelig slått med en halvtime. Og samtidig at det for første gang siden løpet startet deltok over 200 deltakere.


Klasser

Løypen for helmaraton, eller bare maraton, er på 42,195 kilometer og strekker seg over så godt som alt av veier i Longyearbyen. 41 stilte til start, og vinneren av herreklassen var finske Manu Kauppila. Han løp på to timer og 47 minutter.

Spitsbergen Marathon er delt i fire løp: Helmaraton, halvmaraton, Spitsbergenmila og Minimila.

I tillegg var det Labb og Line-løp på tre kilometer for de aller yngste, fra 0 til 10 år.

Svalbardposten kommer med fyldig dekning av løpet i neste nummer.

Nøkkelord

Se bildet større

Finske Manu Kauppila vant herreklassen helmaraton. Her etter å ha løpt halve distansen, og gjør en sving innom startområdet. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Ivrige unger legger av gårde i høyt tempo på det tre kilometer lange Labb og Line-løpet. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!