Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To nye flyklager

Flere er misfornøyde med Sysselmannens tolkning av fly-regelverket. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

To nye flyklager

Direktoratet for Naturforvaltning har mottatt to nye klager på fly-avslag fra Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Det siste drøye året har Direktoratet for naturforvaltning (DN) fått fire klager på Sysselmannens tolkning av flyregelverket. I tre av sakene har DN omgjort avslagene, og nå har direktoratet fått to nye klagesaker på sitt bord.


Ville fly skiløpere

Den første klagen er signert flyselskapet Sundt Air AS, som ønsket å fly et Cessna 680-fly til Longyearbyen i slutten av april. Flyet skulle frakte seks skiløpere som ville gå på ski på Spitsbergen. Sysselmannen påpeker i sitt avslag at motorferdselsforskriften forbyr turistflygninger til Svalbard, og at skiløperne i stedet må benytte seg av ordinære rutefly.


Ledere fikk nei

Klagesak nummer to kommer fra Hesnes Air AS, som ønsket å fly til Longyearbyen i månedsskiftet april/mai. Selskapet hevder flygningen er kommersiell, og ikke sightseeing. Flyet skulle frakte administrerende direktør i Hesnes Air og deler av ledelsen i Hesnes Gruppen. Disse skulle studere forholdene og kapasiteten ved Svalbard lufthavn. I byen skulle ledergruppa i tillegg ha strategimøter om skipsfart i havområdene i Arktis. Rett etter påske, sa imidlertid Sysselmannen nei, noe Hesnes Air mener må bero på en misforståelse.

Begge sakene er fremdeles til behandling hos Direktoratet for naturforvaltning.

Om DN skulle omgjøre klagene, har det likevel liten betydning. De to flygningene skulle nemlig vært utført for flere uker siden.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!