Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To nye flyklager

Flere er misfornøyde med Sysselmannens tolkning av fly-regelverket. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

To nye flyklager

Direktoratet for Naturforvaltning har mottatt to nye klager på fly-avslag fra Sysselmannen.

Det siste drøye året har Direktoratet for naturforvaltning (DN) fått fire klager på Sysselmannens tolkning av flyregelverket. I tre av sakene har DN omgjort avslagene, og nå har direktoratet fått to nye klagesaker på sitt bord.


Ville fly skiløpere

Den første klagen er signert flyselskapet Sundt Air AS, som ønsket å fly et Cessna 680-fly til Longyearbyen i slutten av april. Flyet skulle frakte seks skiløpere som ville gå på ski på Spitsbergen. Sysselmannen påpeker i sitt avslag at motorferdselsforskriften forbyr turistflygninger til Svalbard, og at skiløperne i stedet må benytte seg av ordinære rutefly.


Ledere fikk nei

Klagesak nummer to kommer fra Hesnes Air AS, som ønsket å fly til Longyearbyen i månedsskiftet april/mai. Selskapet hevder flygningen er kommersiell, og ikke sightseeing. Flyet skulle frakte administrerende direktør i Hesnes Air og deler av ledelsen i Hesnes Gruppen. Disse skulle studere forholdene og kapasiteten ved Svalbard lufthavn. I byen skulle ledergruppa i tillegg ha strategimøter om skipsfart i havområdene i Arktis. Rett etter påske, sa imidlertid Sysselmannen nei, noe Hesnes Air mener må bero på en misforståelse.

Begge sakene er fremdeles til behandling hos Direktoratet for naturforvaltning.

Om DN skulle omgjøre klagene, har det likevel liten betydning. De to flygningene skulle nemlig vært utført for flere uker siden.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!