Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To nye flyklager

Flere er misfornøyde med Sysselmannens tolkning av fly-regelverket. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

To nye flyklager

Direktoratet for Naturforvaltning har mottatt to nye klager på fly-avslag fra Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Det siste drøye året har Direktoratet for naturforvaltning (DN) fått fire klager på Sysselmannens tolkning av flyregelverket. I tre av sakene har DN omgjort avslagene, og nå har direktoratet fått to nye klagesaker på sitt bord.


Ville fly skiløpere

Den første klagen er signert flyselskapet Sundt Air AS, som ønsket å fly et Cessna 680-fly til Longyearbyen i slutten av april. Flyet skulle frakte seks skiløpere som ville gå på ski på Spitsbergen. Sysselmannen påpeker i sitt avslag at motorferdselsforskriften forbyr turistflygninger til Svalbard, og at skiløperne i stedet må benytte seg av ordinære rutefly.


Ledere fikk nei

Klagesak nummer to kommer fra Hesnes Air AS, som ønsket å fly til Longyearbyen i månedsskiftet april/mai. Selskapet hevder flygningen er kommersiell, og ikke sightseeing. Flyet skulle frakte administrerende direktør i Hesnes Air og deler av ledelsen i Hesnes Gruppen. Disse skulle studere forholdene og kapasiteten ved Svalbard lufthavn. I byen skulle ledergruppa i tillegg ha strategimøter om skipsfart i havområdene i Arktis. Rett etter påske, sa imidlertid Sysselmannen nei, noe Hesnes Air mener må bero på en misforståelse.

Begge sakene er fremdeles til behandling hos Direktoratet for naturforvaltning.

Om DN skulle omgjøre klagene, har det likevel liten betydning. De to flygningene skulle nemlig vært utført for flere uker siden.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!