Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To nye flyklager

Flere er misfornøyde med Sysselmannens tolkning av fly-regelverket. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

To nye flyklager

Direktoratet for Naturforvaltning har mottatt to nye klager på fly-avslag fra Sysselmannen.

Det siste drøye året har Direktoratet for naturforvaltning (DN) fått fire klager på Sysselmannens tolkning av flyregelverket. I tre av sakene har DN omgjort avslagene, og nå har direktoratet fått to nye klagesaker på sitt bord.


Ville fly skiløpere

Den første klagen er signert flyselskapet Sundt Air AS, som ønsket å fly et Cessna 680-fly til Longyearbyen i slutten av april. Flyet skulle frakte seks skiløpere som ville gå på ski på Spitsbergen. Sysselmannen påpeker i sitt avslag at motorferdselsforskriften forbyr turistflygninger til Svalbard, og at skiløperne i stedet må benytte seg av ordinære rutefly.


Ledere fikk nei

Klagesak nummer to kommer fra Hesnes Air AS, som ønsket å fly til Longyearbyen i månedsskiftet april/mai. Selskapet hevder flygningen er kommersiell, og ikke sightseeing. Flyet skulle frakte administrerende direktør i Hesnes Air og deler av ledelsen i Hesnes Gruppen. Disse skulle studere forholdene og kapasiteten ved Svalbard lufthavn. I byen skulle ledergruppa i tillegg ha strategimøter om skipsfart i havområdene i Arktis. Rett etter påske, sa imidlertid Sysselmannen nei, noe Hesnes Air mener må bero på en misforståelse.

Begge sakene er fremdeles til behandling hos Direktoratet for naturforvaltning.

Om DN skulle omgjøre klagene, har det likevel liten betydning. De to flygningene skulle nemlig vært utført for flere uker siden.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!