Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To kvinner skadd i skuterulykke

Kvinnene kjørte rett på stålbjelken foran snøskuteren. Det ble brå stopp og både fører og passasjer ble kastet av kjøretøyet. FOTO: Trond Olsen/Sysselmannen

To kvinner skadd i skuterulykke

To unge kvinner til sykehus etter å ha kjørt på stålbjelke ved Longyearbreen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2015 kl 09:47

Ulykken skjedde litt før klokken 19:30 tirsdag kveld på sletta nedenfor Longyearbreen. I området ligger det en del gamle betongfundament og stålskrammel, som kvinnene har kollidert med.

– Kvinnen som kjørte snøskuteren har kommet for langt til venstre i løypa når følget, som var ei større privat gruppe, kjørte ned fra breen og skulle inn til byen. Hun kolliderte med en stålbjelke som stakk opp av snøen på stedet, og det ble bråstopp, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Både kvinnen som kjørte snøskuteren og passasjeren, som begge er norske tilreisende i 20-årene, ble kastet av. Skadene var i nakke og ryggregionen, og det ble sendt helikopter for å hente de to. Siste informasjon til Sysselmannen var at føreren skulle sendes ned til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), mens passasjeren skulle bli liggende til observasjon i Longyearbyen inntil videre.

Kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved UNN opplyser at det heldigvis har gått bra med den skadde.

– Ambulanseflyet landet i Tromsø klokken 04:15 i natt. Kvinnen har sluppet fra ulykken med lettere skader, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!