Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To års fengsel for ukrainer

I denne boligblokka i Barentsburg fant voldsepisoden sted 21. april i år. Nord-Troms tingrett har dømt en 33 år gammel ukrainsk mann til 2 års fengsel for knivstikkingen av en 30 år gammel landsmann. FOTO: Christopher Engås

To års fengsel for ukrainer

Nord-Troms tingrett har dømt en 33 år gammel ukrainer for knivangrepet i Barentsburg 21. april i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2013 kl 11:22

Voldsepisoden skjedde natt til søndag 21. april, i ei boligblokk i Barentsburg. Den tiltalte ukraineren og fornærmede, en 30 år gammel landsmann, hadde hatt flere uoverenstemmelser i timene forut for hendelsen. Disse timene var også preget av til dels stort inntak av alkohol blant de involverte. I retten forklarte 33-åringen at han bare husker bruddstykker av hendelsesforløpet.

I formildende retning har retten lagt vekt på at tiltalte fra første politiavhør har erkjent de faktiske forhold, og at han således har bidratt til å lette etterforskingen. At han straks etter udåden forsøkte å skaffe hjelp til den fornærmede er også trukket fram som formildende.

I skjerpende retning legger retten vekt på at det er snakk om et knivstikk i buken, med en skadefølge som hadde vært livstruende om ikke fornærmede hadde fått øyeblikkelig og adekvat legehjelp. Fornærmede er i dag fullt restituert og tilbake i jobb som gruvearbeider i Barentsburg.

Lovgiver varslet i 2010 et økt straffenivå for denne typen voldsutøvelse, og retten mener et passende straffenivå i denne saken ville ligget på 2 år og 6 måneders fengsel. Men de formildende omstendighetene gjør at retten setter straffen til 2 års fengsel, som er i samsvar med aktor Lars Erik Alfheims påstand.

I tillegg må 33-åringen betale 15.000 kroner i oppreisning til den fornærmede. Han må også betale tilbake utgiftene til medisinsk behandling av fornærmede, som ble forskuttert av trusten. Dette beløper seg til i underkant av 117.000 kroner.

Tiltalte har 14 dagers frist til å anke dommen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!