Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To års fengsel for ukrainer

I denne boligblokka i Barentsburg fant voldsepisoden sted 21. april i år. Nord-Troms tingrett har dømt en 33 år gammel ukrainsk mann til 2 års fengsel for knivstikkingen av en 30 år gammel landsmann. FOTO: Christopher Engås

To års fengsel for ukrainer

Nord-Troms tingrett har dømt en 33 år gammel ukrainer for knivangrepet i Barentsburg 21. april i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2013 kl 11:22

Voldsepisoden skjedde natt til søndag 21. april, i ei boligblokk i Barentsburg. Den tiltalte ukraineren og fornærmede, en 30 år gammel landsmann, hadde hatt flere uoverenstemmelser i timene forut for hendelsen. Disse timene var også preget av til dels stort inntak av alkohol blant de involverte. I retten forklarte 33-åringen at han bare husker bruddstykker av hendelsesforløpet.

I formildende retning har retten lagt vekt på at tiltalte fra første politiavhør har erkjent de faktiske forhold, og at han således har bidratt til å lette etterforskingen. At han straks etter udåden forsøkte å skaffe hjelp til den fornærmede er også trukket fram som formildende.

I skjerpende retning legger retten vekt på at det er snakk om et knivstikk i buken, med en skadefølge som hadde vært livstruende om ikke fornærmede hadde fått øyeblikkelig og adekvat legehjelp. Fornærmede er i dag fullt restituert og tilbake i jobb som gruvearbeider i Barentsburg.

Lovgiver varslet i 2010 et økt straffenivå for denne typen voldsutøvelse, og retten mener et passende straffenivå i denne saken ville ligget på 2 år og 6 måneders fengsel. Men de formildende omstendighetene gjør at retten setter straffen til 2 års fengsel, som er i samsvar med aktor Lars Erik Alfheims påstand.

I tillegg må 33-åringen betale 15.000 kroner i oppreisning til den fornærmede. Han må også betale tilbake utgiftene til medisinsk behandling av fornærmede, som ble forskuttert av trusten. Dette beløper seg til i underkant av 117.000 kroner.

Tiltalte har 14 dagers frist til å anke dommen.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!