Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Tisseturist» skapte sinne

Mannen så seg nøye til høyre og venstre før han urinerte på skaterampen i sentrum. Han fikk pes på sosiale medier, og ble konfrontert med oppførselen sin av fastboende. FOTO: Kine Bakkeli

«Tisseturist» skapte sinne

Fastboende klarte ikke å dy seg da en turist stilte seg opp og urinerte på skaterampen i Longyearbyen sentrum.

Tekst:

Publisert:

Søndag satt Kine Bakkeli på terassen og nøt en kaffetår søndag formiddag da hun fikk se det som skulle opprøre mange.

– Mannen kom bak rampen på torget. Han så seg til både høyre og venstre, før han urinerte, sier hun.


Gned seg i øynene
Bakkeli bor i en av de nederste spisshusene, og trodde først ikke det hun så.

– Jeg måtte gni meg i øynene. Pisser han virkelig på ei lekeinnretning for barn, midt på torget? Da jeg fikk summet meg, tok jeg et bilde med mobilen, sier hun.

Etter å ha gjort sitt fornødne, gikk mannen videre og traff kjente lenger ned. Deretter skjedde det som fikk Bakkeli til å legge bildet ut på Facebook.

– Det kom en mann med et 3-4 år gammelt barn, som begynte å leke i området. Jeg syntes det var ekkelt at rampen nylig ble brukt som dass av en turist, sier Kine Bakkeli.


– Ikke velkommen
Diana Snibsøer var på butikken, og fikk se bildet på mobilen sin. Så fikk hun øye på vedkommende turist. Hun klarte ikke dy seg.

– Jeg gikk bort til mannen og viste ham bildet. Han sa ikke mye, men innrømmet at det var ham. Jeg spurte ham så om han var klar over hva det var han pisset på, og jeg husker ikke om jeg fikk et svar. Men han beklaget ikke, sier Snibsøer som ikke fikk med seg mannens nasjonalitet.

– Det var i alle fall så vemmelig at jeg sa på impuls sa rett ut at han ikke er velkommen her.

– Ikke bare er det et lekestativ, det er midt på torget vårt. Og det er toaletter både på Fruene, inne på Lompensenteret og inne på Rabalder. Han burde skamme seg, legger hun til.


Stort engasjement
Urinering på offentlig sted er et brudd på straffelovens paragraf 350, og enkelte steder kan det vanke bøter på opptil 8.000 kroner for denne typen «tilgrising». I Longyearbyen krever fastboende først og fremst alminnelig folkeskikk.

«Det er 50 meter til nærmeste toalett. Men det skulle absolutt vært et offentlig toalett midt i byen. Spesielt på sommeren når de store båtene er inne. Men den pissinga på rampen finnes det ikke unnskyldninger for», skrev KB eier Steve Daldorff Torgersen på Facebook etter hendelsen.

«Noen ganger lurer jeg på om folk gjør det på trass og jævelskap. Må jo være mer behagelig inne på en do... Men husk: Det er både turister og fastboende som gjør dette. Ekkelt», skriver Linamaria Jahre Carlsen i en annen av de drøyt 50 kommentarene som saken har fått.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!