Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Tisseturist» skapte sinne

Mannen så seg nøye til høyre og venstre før han urinerte på skaterampen i sentrum. Han fikk pes på sosiale medier, og ble konfrontert med oppførselen sin av fastboende. FOTO: Kine Bakkeli

«Tisseturist» skapte sinne

Fastboende klarte ikke å dy seg da en turist stilte seg opp og urinerte på skaterampen i Longyearbyen sentrum.

Søndag satt Kine Bakkeli på terassen og nøt en kaffetår søndag formiddag da hun fikk se det som skulle opprøre mange.

– Mannen kom bak rampen på torget. Han så seg til både høyre og venstre, før han urinerte, sier hun.


Gned seg i øynene
Bakkeli bor i en av de nederste spisshusene, og trodde først ikke det hun så.

– Jeg måtte gni meg i øynene. Pisser han virkelig på ei lekeinnretning for barn, midt på torget? Da jeg fikk summet meg, tok jeg et bilde med mobilen, sier hun.

Etter å ha gjort sitt fornødne, gikk mannen videre og traff kjente lenger ned. Deretter skjedde det som fikk Bakkeli til å legge bildet ut på Facebook.

– Det kom en mann med et 3-4 år gammelt barn, som begynte å leke i området. Jeg syntes det var ekkelt at rampen nylig ble brukt som dass av en turist, sier Kine Bakkeli.


– Ikke velkommen
Diana Snibsøer var på butikken, og fikk se bildet på mobilen sin. Så fikk hun øye på vedkommende turist. Hun klarte ikke dy seg.

– Jeg gikk bort til mannen og viste ham bildet. Han sa ikke mye, men innrømmet at det var ham. Jeg spurte ham så om han var klar over hva det var han pisset på, og jeg husker ikke om jeg fikk et svar. Men han beklaget ikke, sier Snibsøer som ikke fikk med seg mannens nasjonalitet.

– Det var i alle fall så vemmelig at jeg sa på impuls sa rett ut at han ikke er velkommen her.

– Ikke bare er det et lekestativ, det er midt på torget vårt. Og det er toaletter både på Fruene, inne på Lompensenteret og inne på Rabalder. Han burde skamme seg, legger hun til.


Stort engasjement
Urinering på offentlig sted er et brudd på straffelovens paragraf 350, og enkelte steder kan det vanke bøter på opptil 8.000 kroner for denne typen «tilgrising». I Longyearbyen krever fastboende først og fremst alminnelig folkeskikk.

«Det er 50 meter til nærmeste toalett. Men det skulle absolutt vært et offentlig toalett midt i byen. Spesielt på sommeren når de store båtene er inne. Men den pissinga på rampen finnes det ikke unnskyldninger for», skrev KB eier Steve Daldorff Torgersen på Facebook etter hendelsen.

«Noen ganger lurer jeg på om folk gjør det på trass og jævelskap. Må jo være mer behagelig inne på en do... Men husk: Det er både turister og fastboende som gjør dette. Ekkelt», skriver Linamaria Jahre Carlsen i en annen av de drøyt 50 kommentarene som saken har fått.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!