Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Timeout i Store Norske

Flere småskader i gruva førte til at Store Norske-direktøren beordret timeout for å stanse den negative utviklingen. FOTO: Birger Amundsen

Timeout i Store Norske

Etter en periode med flere småskader beordret admini­strerende direktør Per Andersson i Store Norske én times stans i arbeidet i Svea og Longyearbyen. Det skriver Bedriftsnytt, Store Norskes internavis.

Tekst:

Publisert:

– Vi har vedtatt at vi skal stanse alt arbeid og ta timeout når vi har en uakseptabel utvikling i skadesituasjonen. Det er viktig at vi stanser opp og tenker oss om, for vi vet at mange små skader til sist fører til noe langt mer alvorlig. Det kan vi ikke tillate, sier Andersson til Bedriftsnytt.

Det var torsdag og fredag for to uker siden at det var full arbeidsstans i Store Norske. De ansatte fikk informasjon om skadesituasjonen, prosedyrer og tiltak når skader oppstår, og hva som forventes av den enkelte med å være sin egen HMS-sjef.

– Vi setter helse, miljø og sikkerhet aller øverst. Dersom noen er utrygge på at de kan utføre en jobb trygt og sikkert og i henhold til håndbøker og instrukser, er det ikke tillatt å ta snarveier. Da skal ikke jobben gjøres før man er sikker på at den kan utføres uten fare for skade, liv og helse, uttaler Andersson.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!