Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Timeout i Store Norske

Flere småskader i gruva førte til at Store Norske-direktøren beordret timeout for å stanse den negative utviklingen. FOTO: Birger Amundsen

Timeout i Store Norske

Etter en periode med flere småskader beordret admini­strerende direktør Per Andersson i Store Norske én times stans i arbeidet i Svea og Longyearbyen. Det skriver Bedriftsnytt, Store Norskes internavis.

– Vi har vedtatt at vi skal stanse alt arbeid og ta timeout når vi har en uakseptabel utvikling i skadesituasjonen. Det er viktig at vi stanser opp og tenker oss om, for vi vet at mange små skader til sist fører til noe langt mer alvorlig. Det kan vi ikke tillate, sier Andersson til Bedriftsnytt.

Det var torsdag og fredag for to uker siden at det var full arbeidsstans i Store Norske. De ansatte fikk informasjon om skadesituasjonen, prosedyrer og tiltak når skader oppstår, og hva som forventes av den enkelte med å være sin egen HMS-sjef.

– Vi setter helse, miljø og sikkerhet aller øverst. Dersom noen er utrygge på at de kan utføre en jobb trygt og sikkert og i henhold til håndbøker og instrukser, er det ikke tillatt å ta snarveier. Da skal ikke jobben gjøres før man er sikker på at den kan utføres uten fare for skade, liv og helse, uttaler Andersson.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!