Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Timeout i Store Norske

Flere småskader i gruva førte til at Store Norske-direktøren beordret timeout for å stanse den negative utviklingen. FOTO: Birger Amundsen

Timeout i Store Norske

Etter en periode med flere småskader beordret admini­strerende direktør Per Andersson i Store Norske én times stans i arbeidet i Svea og Longyearbyen. Det skriver Bedriftsnytt, Store Norskes internavis.

– Vi har vedtatt at vi skal stanse alt arbeid og ta timeout når vi har en uakseptabel utvikling i skadesituasjonen. Det er viktig at vi stanser opp og tenker oss om, for vi vet at mange små skader til sist fører til noe langt mer alvorlig. Det kan vi ikke tillate, sier Andersson til Bedriftsnytt.

Det var torsdag og fredag for to uker siden at det var full arbeidsstans i Store Norske. De ansatte fikk informasjon om skadesituasjonen, prosedyrer og tiltak når skader oppstår, og hva som forventes av den enkelte med å være sin egen HMS-sjef.

– Vi setter helse, miljø og sikkerhet aller øverst. Dersom noen er utrygge på at de kan utføre en jobb trygt og sikkert og i henhold til håndbøker og instrukser, er det ikke tillatt å ta snarveier. Da skal ikke jobben gjøres før man er sikker på at den kan utføres uten fare for skade, liv og helse, uttaler Andersson.

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!