Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Timeout i Store Norske

Flere småskader i gruva førte til at Store Norske-direktøren beordret timeout for å stanse den negative utviklingen. FOTO: Birger Amundsen

Timeout i Store Norske

Etter en periode med flere småskader beordret admini­strerende direktør Per Andersson i Store Norske én times stans i arbeidet i Svea og Longyearbyen. Det skriver Bedriftsnytt, Store Norskes internavis.

Tekst:

Publisert:

– Vi har vedtatt at vi skal stanse alt arbeid og ta timeout når vi har en uakseptabel utvikling i skadesituasjonen. Det er viktig at vi stanser opp og tenker oss om, for vi vet at mange små skader til sist fører til noe langt mer alvorlig. Det kan vi ikke tillate, sier Andersson til Bedriftsnytt.

Det var torsdag og fredag for to uker siden at det var full arbeidsstans i Store Norske. De ansatte fikk informasjon om skadesituasjonen, prosedyrer og tiltak når skader oppstår, og hva som forventes av den enkelte med å være sin egen HMS-sjef.

– Vi setter helse, miljø og sikkerhet aller øverst. Dersom noen er utrygge på at de kan utføre en jobb trygt og sikkert og i henhold til håndbøker og instrukser, er det ikke tillatt å ta snarveier. Da skal ikke jobben gjøres før man er sikker på at den kan utføres uten fare for skade, liv og helse, uttaler Andersson.

Siste nytt i Nyheter

– Unngå alt skredterreng

Tett snøfokk og dårlig sikt tirsdag morgen.

Lovendring på trappene

I dag vil Stortinget be regjeringen fremme forslag om at folkehøyskoleloven skal gjelde på Svalbard.

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

 

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!