Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Timeout i Store Norske

Flere småskader i gruva førte til at Store Norske-direktøren beordret timeout for å stanse den negative utviklingen. FOTO: Birger Amundsen

Timeout i Store Norske

Etter en periode med flere småskader beordret admini­strerende direktør Per Andersson i Store Norske én times stans i arbeidet i Svea og Longyearbyen. Det skriver Bedriftsnytt, Store Norskes internavis.

Tekst:

Publisert:

– Vi har vedtatt at vi skal stanse alt arbeid og ta timeout når vi har en uakseptabel utvikling i skadesituasjonen. Det er viktig at vi stanser opp og tenker oss om, for vi vet at mange små skader til sist fører til noe langt mer alvorlig. Det kan vi ikke tillate, sier Andersson til Bedriftsnytt.

Det var torsdag og fredag for to uker siden at det var full arbeidsstans i Store Norske. De ansatte fikk informasjon om skadesituasjonen, prosedyrer og tiltak når skader oppstår, og hva som forventes av den enkelte med å være sin egen HMS-sjef.

– Vi setter helse, miljø og sikkerhet aller øverst. Dersom noen er utrygge på at de kan utføre en jobb trygt og sikkert og i henhold til håndbøker og instrukser, er det ikke tillatt å ta snarveier. Da skal ikke jobben gjøres før man er sikker på at den kan utføres uten fare for skade, liv og helse, uttaler Andersson.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Slik kan byen skredsikres

Det er fullt mulig å sikre de skredutsatte områdene i Longyear­byen permanent, men det vil koste. Å sikre byen mot skred, kan få en prislapp på over 180 millioner kroner.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!