Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tillater bygging likevel

Sandmo & Svenkerud får likevel tillatelse til å bygge på nedsiden av Spitsbergen Hotel. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tillater bygging likevel

Lokalstyret gir likevel Sandmo & Svenkerud tillatelse til å bygge fire leiligheter nedenfor Spitsbergen Hotel på Haugen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har gitt igangsettingstillatelse fordi advokatfirmaet Haavind Vislie mener Sysselmannen ikke kan komme med innsigelser, sier byggesaksbehandler i Longyearbyen lokalstyre, Raymond Hansen.
For to uker siden skrev Svalbardposten at Sysselmannen ville stoppe byggeprosjektet på Haugen fordi de mente lokalstyret hadde gjort en saksbehandlingsfeil da de ga rammetillatelse 23. februar i år. Begrunnelsen er at byggeprosjektet ikke passer inn i den historiske bebyggelsen på Haugen.

Støtter lokalstyret
Advokatfirmaet Haavind Vislie AS har på anmodning fra lokalstyret vurdert saken og gir lokalstyret full støtte.
«Etter vår vurdering krever ikke byggesaken dispensasjon fra arealplanen siden nybygget i tilstrekkelig grad er vurdert av LL for å være tilpasset den historiske bebyggelsen på Haugen. Videre berører ikke byggesaken Sysselmannens rolle som kulturminnemyndighet. Det er derfor ikke påkrevet med tillatelse fra Sysselmannen i byggesaken», skriver advokatene Geir Steinberg og Stein Ness fra Haavind Vislie i et brev som er sendt til lokalstyret og Sysselmannen.

Setter i gang byggingen
Tollef Svenkerud i Sandmo & Svenkerud sier de kommer til å sette i gang byggearbeidene så fort som mulig.
– Vi følger det lokalstyret skriver og håper å komme i gang i løpet av et par uker. Hvis dette blir det endelige utfallet får ikke saken noe mer å si for oss enn at vi har fått en forsinket oppstart, sier Svenkerud.
Byggearbeidene skulle ha startet i slutten av september og stått ferdig tredje kvartal neste år. Nå blir ferdigstillelsen tilsvarende forsinket som byggestarten.
Sysselmannen har foreløpig ikke avgjort hva de vil gjøre videre i saken.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!