Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tillater bygging likevel

Sandmo & Svenkerud får likevel tillatelse til å bygge på nedsiden av Spitsbergen Hotel. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tillater bygging likevel

Lokalstyret gir likevel Sandmo & Svenkerud tillatelse til å bygge fire leiligheter nedenfor Spitsbergen Hotel på Haugen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har gitt igangsettingstillatelse fordi advokatfirmaet Haavind Vislie mener Sysselmannen ikke kan komme med innsigelser, sier byggesaksbehandler i Longyearbyen lokalstyre, Raymond Hansen.
For to uker siden skrev Svalbardposten at Sysselmannen ville stoppe byggeprosjektet på Haugen fordi de mente lokalstyret hadde gjort en saksbehandlingsfeil da de ga rammetillatelse 23. februar i år. Begrunnelsen er at byggeprosjektet ikke passer inn i den historiske bebyggelsen på Haugen.

Støtter lokalstyret
Advokatfirmaet Haavind Vislie AS har på anmodning fra lokalstyret vurdert saken og gir lokalstyret full støtte.
«Etter vår vurdering krever ikke byggesaken dispensasjon fra arealplanen siden nybygget i tilstrekkelig grad er vurdert av LL for å være tilpasset den historiske bebyggelsen på Haugen. Videre berører ikke byggesaken Sysselmannens rolle som kulturminnemyndighet. Det er derfor ikke påkrevet med tillatelse fra Sysselmannen i byggesaken», skriver advokatene Geir Steinberg og Stein Ness fra Haavind Vislie i et brev som er sendt til lokalstyret og Sysselmannen.

Setter i gang byggingen
Tollef Svenkerud i Sandmo & Svenkerud sier de kommer til å sette i gang byggearbeidene så fort som mulig.
– Vi følger det lokalstyret skriver og håper å komme i gang i løpet av et par uker. Hvis dette blir det endelige utfallet får ikke saken noe mer å si for oss enn at vi har fått en forsinket oppstart, sier Svenkerud.
Byggearbeidene skulle ha startet i slutten av september og stått ferdig tredje kvartal neste år. Nå blir ferdigstillelsen tilsvarende forsinket som byggestarten.
Sysselmannen har foreløpig ikke avgjort hva de vil gjøre videre i saken.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!