Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tillater bygging likevel

Sandmo & Svenkerud får likevel tillatelse til å bygge på nedsiden av Spitsbergen Hotel. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tillater bygging likevel

Lokalstyret gir likevel Sandmo & Svenkerud tillatelse til å bygge fire leiligheter nedenfor Spitsbergen Hotel på Haugen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har gitt igangsettingstillatelse fordi advokatfirmaet Haavind Vislie mener Sysselmannen ikke kan komme med innsigelser, sier byggesaksbehandler i Longyearbyen lokalstyre, Raymond Hansen.
For to uker siden skrev Svalbardposten at Sysselmannen ville stoppe byggeprosjektet på Haugen fordi de mente lokalstyret hadde gjort en saksbehandlingsfeil da de ga rammetillatelse 23. februar i år. Begrunnelsen er at byggeprosjektet ikke passer inn i den historiske bebyggelsen på Haugen.

Støtter lokalstyret
Advokatfirmaet Haavind Vislie AS har på anmodning fra lokalstyret vurdert saken og gir lokalstyret full støtte.
«Etter vår vurdering krever ikke byggesaken dispensasjon fra arealplanen siden nybygget i tilstrekkelig grad er vurdert av LL for å være tilpasset den historiske bebyggelsen på Haugen. Videre berører ikke byggesaken Sysselmannens rolle som kulturminnemyndighet. Det er derfor ikke påkrevet med tillatelse fra Sysselmannen i byggesaken», skriver advokatene Geir Steinberg og Stein Ness fra Haavind Vislie i et brev som er sendt til lokalstyret og Sysselmannen.

Setter i gang byggingen
Tollef Svenkerud i Sandmo & Svenkerud sier de kommer til å sette i gang byggearbeidene så fort som mulig.
– Vi følger det lokalstyret skriver og håper å komme i gang i løpet av et par uker. Hvis dette blir det endelige utfallet får ikke saken noe mer å si for oss enn at vi har fått en forsinket oppstart, sier Svenkerud.
Byggearbeidene skulle ha startet i slutten av september og stått ferdig tredje kvartal neste år. Nå blir ferdigstillelsen tilsvarende forsinket som byggestarten.
Sysselmannen har foreløpig ikke avgjort hva de vil gjøre videre i saken.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!