Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbyr psykolog via Skype

Ane Hammervoll Bjørsvik (t.v.) er glad for at Unis-studentene kan få råd og hjelp fra Hanne Rieber og Tone Toft ved Studentrågivinga i Tromsø. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tilbyr psykolog via Skype

Unis-studentene kan få gratis hjelp av psykolog og rådgiver fra Studentrådgivinga i Tromsø.

Tekst:

Publisert:

– Studentene kan komme til oss med store og små problemer som konsentrasjonsproblemer, eksamensnerver, kjærlighetsproblemer, ensomhet, problemer med foreldrene, angst eller depresjoner, sier psykolog Hanne Rieber.

– Alt som har med å takle livet å gjøre, sier sosionom og studentrådgiver Tone Toft.

De var forrige fredag på Unis for å informere om det nye tilbudet fra studentrådgivinga ved Norges arktiske studentskipnad i Tromsø.

– Svalbard er spesielt. Det er en liten plass, mens mange av studentene kommer fra store byer. I tillegg kommer klimaet med bare dagslys en tid på året og bare mørketid en annen. Det er langt til familie, og studenter og venner kommer og går. Det er spennende, men kan også ha sine utfordrende sider, sier Toft.

Via data
Ikke noe problem er for lite til å kontakt studentrådgivninga.

– Det er lettere å jobbe med et problem før det blir for stort, sier Toft.

Psykolog og studentrådgiver er ikke i Longyearbyen, men de kan treffes gjennom Skype. Det er et dataprogram som gjør det mulig å se den man snakker med, selv om man ikke sitter på samme sted. Studentene avtaler tid med Studentrådgivinga i Tromsø, og Unis kan tilby et rom med en datamaskin som studentene kan bruke til psykologtimen.

– Det er nok lettere å snakke med noen i samme rom, men vi tror dette er en god nummer to. Vi skal prøve det ut og evaluere tilbudet, sier Rieber.

Toft legger til at dersom noen ønsker å skype fra sitt eget rom eller bare snakke i telefonen, vil de være fleksible.

– Viktig tilbud
To representanter fra studentrådet ved Unis var med på møtet med Rieber og Toft.

– Jeg tror det er veldig viktig å få på plass et slikt tilbud. Som de sa, så er forholdene spesielle her oppe. Hvert semester er det noe, selv om det ikke nødvendigvis er store ting, sier Andreas Alexander.

Han har flere eksempler på situasjoner der han ville anbefalt medstudenter et slikt tilbud. Blant annet en som mistet bestevennen sin på hjemstedet.

Medstudent Markus Richter forteller at det også har vært en student som hadde vært med på skoleskyting og derfor hadde problemer med våpen.

– Dette er definitivt et viktig tilbud, sier han.

Gjelder alle
Ane Hammervoll Bjørsvik er avdelingsleder ved studieavdelingen på Unis.

– Vi er veldig glade for at vi har fått til dette samarbeidet med Studentskipnaden i Tromsø. Målet vårt er at studentene skal gjennomføre studietida på best mulig måte. Tilbudet gjelder for studenter fra hele verden, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!