Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Rita Vasseng i Bufetat håper det blir nok deltagere til kurset på Svalbard i oktober. FOTO: Christopher Engås

Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Bufetat vil hjelpe foreldre på Svalbard som har barn med spesielle behov.

Tekst:

Publisert:

«Hva med oss?» heter kurset som tilbys foreldre av Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat). Det er finansiert av staten, og handler om hvordan foreldre skal ta vare på seg selv i en hverdag med barn som har «nedsatt funksjonsevne, kronisk sykdom og/eller særlige behov».

– Statistikken viser at foreldre som har slike barn skiller seg oftere enn andre. Derfor har staten gjennom Bufetat finansiert et kursopplegg som skal virke forebyggende. Ungene har det best hvis foreldrene holder sammen, sier Rita Vasseng som er regionsansvarlig for Bufetat.

I 2015 skal det holdes to «Hva med oss?»-kurs nord for Trondheim, og det ene holdes på Funken i Longyearbyen 9.-11. oktober.

– Vi holder kurs i Longyearbyen fordi stedet tilhører vår region og vi er ansvarlige for å nå ut til alle. I tillegg har vi forhørt oss på forhånd, og funnet at det kan være et behov i Longyearbyen, sier Vasseng.

Regionslederen ber folk merke seg dette tilbudet, og ikke la det passere uten at de får det med seg. Det er lite sannsynlig at et lignende kurs blir satt opp i Longyearbyen i framtiden.

– Det finnes ingen kurs som fokuserer på denne gruppen på denne måten. Det handler ikke bare om å ha barn, men å ta vare på hverandre mens man har barn med spesielle behov, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!