Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Rita Vasseng i Bufetat håper det blir nok deltagere til kurset på Svalbard i oktober. FOTO: Christopher Engås

Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Bufetat vil hjelpe foreldre på Svalbard som har barn med spesielle behov.

Tekst:

Publisert:

«Hva med oss?» heter kurset som tilbys foreldre av Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat). Det er finansiert av staten, og handler om hvordan foreldre skal ta vare på seg selv i en hverdag med barn som har «nedsatt funksjonsevne, kronisk sykdom og/eller særlige behov».

– Statistikken viser at foreldre som har slike barn skiller seg oftere enn andre. Derfor har staten gjennom Bufetat finansiert et kursopplegg som skal virke forebyggende. Ungene har det best hvis foreldrene holder sammen, sier Rita Vasseng som er regionsansvarlig for Bufetat.

I 2015 skal det holdes to «Hva med oss?»-kurs nord for Trondheim, og det ene holdes på Funken i Longyearbyen 9.-11. oktober.

– Vi holder kurs i Longyearbyen fordi stedet tilhører vår region og vi er ansvarlige for å nå ut til alle. I tillegg har vi forhørt oss på forhånd, og funnet at det kan være et behov i Longyearbyen, sier Vasseng.

Regionslederen ber folk merke seg dette tilbudet, og ikke la det passere uten at de får det med seg. Det er lite sannsynlig at et lignende kurs blir satt opp i Longyearbyen i framtiden.

– Det finnes ingen kurs som fokuserer på denne gruppen på denne måten. Det handler ikke bare om å ha barn, men å ta vare på hverandre mens man har barn med spesielle behov, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!