Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Bufetat vil hjelpe foreldre på Svalbard som har barn med spesielle behov.

Rita Vasseng i Bufetat håper det blir nok deltagere til kurset på Svalbard i oktober.
Publisert

«Hva med oss?» heter kurset som tilbys foreldre av Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat). Det er finansiert av staten, og handler om hvordan foreldre skal ta vare på seg selv i en hverdag med barn som har «nedsatt funksjonsevne, kronisk sykdom og/eller særlige behov».

– Statistikken viser at foreldre som har slike barn skiller seg oftere enn andre. Derfor har staten gjennom Bufetat finansiert et kursopplegg som skal virke forebyggende. Ungene har det best hvis foreldrene holder sammen, sier Rita Vasseng som er regionsansvarlig for Bufetat.

I 2015 skal det holdes to «Hva med oss?»-kurs nord for Trondheim, og det ene holdes på Funken i Longyearbyen 9.-11. oktober.

– Vi holder kurs i Longyearbyen fordi stedet tilhører vår region og vi er ansvarlige for å nå ut til alle. I tillegg har vi forhørt oss på forhånd, og funnet at det kan være et behov i Longyearbyen, sier Vasseng.

Regionslederen ber folk merke seg dette tilbudet, og ikke la det passere uten at de får det med seg. Det er lite sannsynlig at et lignende kurs blir satt opp i Longyearbyen i framtiden.

– Det finnes ingen kurs som fokuserer på denne gruppen på denne måten. Det handler ikke bare om å ha barn, men å ta vare på hverandre mens man har barn med spesielle behov, sier hun.

Powered by Labrador CMS