Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Rita Vasseng i Bufetat håper det blir nok deltagere til kurset på Svalbard i oktober. FOTO: Christopher Engås

Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Bufetat vil hjelpe foreldre på Svalbard som har barn med spesielle behov.

Tekst:

Publisert:

«Hva med oss?» heter kurset som tilbys foreldre av Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat). Det er finansiert av staten, og handler om hvordan foreldre skal ta vare på seg selv i en hverdag med barn som har «nedsatt funksjonsevne, kronisk sykdom og/eller særlige behov».

– Statistikken viser at foreldre som har slike barn skiller seg oftere enn andre. Derfor har staten gjennom Bufetat finansiert et kursopplegg som skal virke forebyggende. Ungene har det best hvis foreldrene holder sammen, sier Rita Vasseng som er regionsansvarlig for Bufetat.

I 2015 skal det holdes to «Hva med oss?»-kurs nord for Trondheim, og det ene holdes på Funken i Longyearbyen 9.-11. oktober.

– Vi holder kurs i Longyearbyen fordi stedet tilhører vår region og vi er ansvarlige for å nå ut til alle. I tillegg har vi forhørt oss på forhånd, og funnet at det kan være et behov i Longyearbyen, sier Vasseng.

Regionslederen ber folk merke seg dette tilbudet, og ikke la det passere uten at de får det med seg. Det er lite sannsynlig at et lignende kurs blir satt opp i Longyearbyen i framtiden.

– Det finnes ingen kurs som fokuserer på denne gruppen på denne måten. Det handler ikke bare om å ha barn, men å ta vare på hverandre mens man har barn med spesielle behov, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!