Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Rita Vasseng i Bufetat håper det blir nok deltagere til kurset på Svalbard i oktober. FOTO: Christopher Engås

Tilbyr hjelp til vanskeligstilte foreldre

Bufetat vil hjelpe foreldre på Svalbard som har barn med spesielle behov.

«Hva med oss?» heter kurset som tilbys foreldre av Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat). Det er finansiert av staten, og handler om hvordan foreldre skal ta vare på seg selv i en hverdag med barn som har «nedsatt funksjonsevne, kronisk sykdom og/eller særlige behov».

– Statistikken viser at foreldre som har slike barn skiller seg oftere enn andre. Derfor har staten gjennom Bufetat finansiert et kursopplegg som skal virke forebyggende. Ungene har det best hvis foreldrene holder sammen, sier Rita Vasseng som er regionsansvarlig for Bufetat.

I 2015 skal det holdes to «Hva med oss?»-kurs nord for Trondheim, og det ene holdes på Funken i Longyearbyen 9.-11. oktober.

– Vi holder kurs i Longyearbyen fordi stedet tilhører vår region og vi er ansvarlige for å nå ut til alle. I tillegg har vi forhørt oss på forhånd, og funnet at det kan være et behov i Longyearbyen, sier Vasseng.

Regionslederen ber folk merke seg dette tilbudet, og ikke la det passere uten at de får det med seg. Det er lite sannsynlig at et lignende kurs blir satt opp i Longyearbyen i framtiden.

– Det finnes ingen kurs som fokuserer på denne gruppen på denne måten. Det handler ikke bare om å ha barn, men å ta vare på hverandre mens man har barn med spesielle behov, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!