Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake som sysselmann

 

Tilbake som sysselmann

Kripos-sjef Odd Olsen Ingerø (58) blir ny sysselmann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2009 kl 14:53

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg likte meg godt på Svalbard, og så på dette som en siste mulighet til å komme tilbake. Det ser jeg fram til, sier Odd Olsen Ingerø.

Ingerø har allerede lang fartstid på Svalbard, fra årene som sysselmann mellom 2001 og 2005. Avslutningen kom brått på da han for fire år siden overtok som Kripos-sjef.

– Jeg reiste veldig brått, og ble vel ikke helt ferdig med Svalbard da. Jeg synes jeg er kjempeheldig som får muligheten til å komme opp for andre gang, sier Ingerø.

Solid bakgrunn

Inntil Per Sefland tiltrådte i september 2005, fungerte regjeringsadvokat Sven Ole Fagernæs som sysselmann.

Nå kommer Ingerø tilbake for å overta etter Per Sefland, som slutter til høsten.

– Ingerø har en veldig relevant og solid bakgrunn, og vi tror han vil gjøre en god jobb på Sysselmannskontoret og på Svalbard. Han har også gode referanser som leder, og det er en god kombinasjon, sier ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartementet, Kjerstin Askholt. 

Åremålsstilling

Odd Olsen Ingerø fikk jobben foran tre andre søkere. En av dem var tidligere assisterende sysselmann Rune Bård Hansen, som i dag er lagdommer ved Agder lagmannsrett.

Tidligere har Ingerø blant annet vært dommerfullmektig i Vardø i perioden 1980-1981, politiinspektør i Skien i perioden 1984-1985, politimester i Sør-Varanger fra 1985-1998 og i Fredrikstad i perioden 1998–2001.

Ingerø ble i statsråd i dag åremålsbeskikket som ny sysselmann i en periode på tre år, med mulighet for tre års forlengelse.

Det er ikke avklart når Ingerø vil tiltre.

– Jeg er innstilt på å komme så fort jeg kan. Først må jeg gjøre opp med stillingen jeg har i dag, så blir det å lage en avtale med Polaravdelingen, sier Ingerø.

Se lista over alle sysselmennene på Svalbard her!

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!