Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake som sysselmann

 

Tilbake som sysselmann

Kripos-sjef Odd Olsen Ingerø (58) blir ny sysselmann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2009 kl 14:53

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg likte meg godt på Svalbard, og så på dette som en siste mulighet til å komme tilbake. Det ser jeg fram til, sier Odd Olsen Ingerø.

Ingerø har allerede lang fartstid på Svalbard, fra årene som sysselmann mellom 2001 og 2005. Avslutningen kom brått på da han for fire år siden overtok som Kripos-sjef.

– Jeg reiste veldig brått, og ble vel ikke helt ferdig med Svalbard da. Jeg synes jeg er kjempeheldig som får muligheten til å komme opp for andre gang, sier Ingerø.

Solid bakgrunn

Inntil Per Sefland tiltrådte i september 2005, fungerte regjeringsadvokat Sven Ole Fagernæs som sysselmann.

Nå kommer Ingerø tilbake for å overta etter Per Sefland, som slutter til høsten.

– Ingerø har en veldig relevant og solid bakgrunn, og vi tror han vil gjøre en god jobb på Sysselmannskontoret og på Svalbard. Han har også gode referanser som leder, og det er en god kombinasjon, sier ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartementet, Kjerstin Askholt. 

Åremålsstilling

Odd Olsen Ingerø fikk jobben foran tre andre søkere. En av dem var tidligere assisterende sysselmann Rune Bård Hansen, som i dag er lagdommer ved Agder lagmannsrett.

Tidligere har Ingerø blant annet vært dommerfullmektig i Vardø i perioden 1980-1981, politiinspektør i Skien i perioden 1984-1985, politimester i Sør-Varanger fra 1985-1998 og i Fredrikstad i perioden 1998–2001.

Ingerø ble i statsråd i dag åremålsbeskikket som ny sysselmann i en periode på tre år, med mulighet for tre års forlengelse.

Det er ikke avklart når Ingerø vil tiltre.

– Jeg er innstilt på å komme så fort jeg kan. Først må jeg gjøre opp med stillingen jeg har i dag, så blir det å lage en avtale med Polaravdelingen, sier Ingerø.

Se lista over alle sysselmennene på Svalbard her!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!