Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake fra Grønland

Mannskapet fra Airlift AS og Longyearbyen sykehus like etter landing i Longyearbyen etter fullført oppdrag til Grønland. FOTO: Inge Meløy/Sysselmannen

Tilbake fra Grønland

Helikopteret med den livstruende syke mannen fra Grønland landet i Longyearbyen klokken 0930 i dag. Mannen er innlagt på sykehuset i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2009 kl 10:55

Det var fredag kveld klokken 2130 at Sysselmannens redningshelikopter satte kursen mot Grønland for å berge en mann lengst nordøst på Grønland.

Ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge er dette sannsynligvis det lengste redningsoppdrag i verden foretatt med et helikopter. Flyturen var til sammen 2.230 kilometer tur/retur.

Står bra til

Vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen, Inge Meløy, sier at alt står bra til med pasienten, som er dansk. En annen danske i gruppen, som befant seg i en leir nordvest for Stasjon Nord på Grønland, fulgte med den syke over til Svalbard.

Helikopteret tanket i Ny-Ålesund før det fortsatte over Framstredet til Grønland, og tanket også på Stasjon Nord på tur og retur.

Redningsmannskapet

Det var de grønlandske myndighetene som anmodet Sysselmannen om hjelp, etter at et dansk Twin Otter-fly hadde kjørt seg fast i snøen under landingen for å hente den syke og ikke lot seg spa løs.

Fire mann fra Airlift AS og to fra Longyearbyen sykehus deltok i redningsoppdraget.

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!