Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake fra Grønland

Mannskapet fra Airlift AS og Longyearbyen sykehus like etter landing i Longyearbyen etter fullført oppdrag til Grønland. FOTO: Inge Meløy/Sysselmannen

Tilbake fra Grønland

Helikopteret med den livstruende syke mannen fra Grønland landet i Longyearbyen klokken 0930 i dag. Mannen er innlagt på sykehuset i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2009 kl 10:55

Det var fredag kveld klokken 2130 at Sysselmannens redningshelikopter satte kursen mot Grønland for å berge en mann lengst nordøst på Grønland.

Ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge er dette sannsynligvis det lengste redningsoppdrag i verden foretatt med et helikopter. Flyturen var til sammen 2.230 kilometer tur/retur.

Står bra til

Vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen, Inge Meløy, sier at alt står bra til med pasienten, som er dansk. En annen danske i gruppen, som befant seg i en leir nordvest for Stasjon Nord på Grønland, fulgte med den syke over til Svalbard.

Helikopteret tanket i Ny-Ålesund før det fortsatte over Framstredet til Grønland, og tanket også på Stasjon Nord på tur og retur.

Redningsmannskapet

Det var de grønlandske myndighetene som anmodet Sysselmannen om hjelp, etter at et dansk Twin Otter-fly hadde kjørt seg fast i snøen under landingen for å hente den syke og ikke lot seg spa løs.

Fire mann fra Airlift AS og to fra Longyearbyen sykehus deltok i redningsoppdraget.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!