Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake fra Grønland

Mannskapet fra Airlift AS og Longyearbyen sykehus like etter landing i Longyearbyen etter fullført oppdrag til Grønland. FOTO: Inge Meløy/Sysselmannen

Tilbake fra Grønland

Helikopteret med den livstruende syke mannen fra Grønland landet i Longyearbyen klokken 0930 i dag. Mannen er innlagt på sykehuset i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2009 kl 10:55

Det var fredag kveld klokken 2130 at Sysselmannens redningshelikopter satte kursen mot Grønland for å berge en mann lengst nordøst på Grønland.

Ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge er dette sannsynligvis det lengste redningsoppdrag i verden foretatt med et helikopter. Flyturen var til sammen 2.230 kilometer tur/retur.

Står bra til

Vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen, Inge Meløy, sier at alt står bra til med pasienten, som er dansk. En annen danske i gruppen, som befant seg i en leir nordvest for Stasjon Nord på Grønland, fulgte med den syke over til Svalbard.

Helikopteret tanket i Ny-Ålesund før det fortsatte over Framstredet til Grønland, og tanket også på Stasjon Nord på tur og retur.

Redningsmannskapet

Det var de grønlandske myndighetene som anmodet Sysselmannen om hjelp, etter at et dansk Twin Otter-fly hadde kjørt seg fast i snøen under landingen for å hente den syke og ikke lot seg spa løs.

Fire mann fra Airlift AS og to fra Longyearbyen sykehus deltok i redningsoppdraget.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!