Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake fra fantastisk tur

Avreise: . Kjell Glendrange (67) og Reinhardt Kulen (57) la ut fra Longyearbyen for å ro opp langs vestkysten av Spitsbergen. FOTO: Geir Barstein

Tilbake fra fantastisk tur

– Det var en eventyrlig opplevelse, sier Reinhardt Kulen, som nå er tilbake fra turen han og kompis Kjell Glendrange la ut på tidligere i sommer.

De to turkompisene hadde planer om å ro opp langs vestkysten av Spitsbergen, men fant etterhvert ut at de heller skulle ta i bruk motoren på båten.

– Vi fant etterhvert ut at vi heller ville bruke tiden på å oppleve naturen og gå i land, så da ble det mest motorbruk, sier Kulen og ler.

De to turkameratene møtte både isbjørn og hvalross, og værgudene spilte absolutt på lag det meste av turen.

– Vi hadde noen dager med en del vind, hvor vi valgte å holde oss i ro for å være på den sikre siden, men ellers var det strålende vær, sier Kulen, som sitter igjen med 1500 bilder fra turen.

– Vi var heldige og fikk møte isbjørn. Den svømte omtrent 60-70 meter fra båten vår.

I tillegg til å møte på isbjørn og et ellers variert dyreliv, kom de to turkameratene også over en seilbåt med seks franskmenn ombord. De ble i følge Kulen invitert med på et festmåltid bestående av ringsel, som de to hadde jaktet.

– Det var fantastisk godt. Det er nydelig kjøtt, og smaker nær sagt som en vanlig biff, sier Kulen, som kan fortelle at franskmennene også lot seg imponere av middagen.

Han utelukker ikke flere turer til Svalbard i fremtida:

– Om det ikke blir med robåt, så i blir det i hvertfall en tur.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!