Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake fra fantastisk tur

Avreise: . Kjell Glendrange (67) og Reinhardt Kulen (57) la ut fra Longyearbyen for å ro opp langs vestkysten av Spitsbergen. FOTO: Geir Barstein

Tilbake fra fantastisk tur

– Det var en eventyrlig opplevelse, sier Reinhardt Kulen, som nå er tilbake fra turen han og kompis Kjell Glendrange la ut på tidligere i sommer.

Tekst:

Publisert:

De to turkompisene hadde planer om å ro opp langs vestkysten av Spitsbergen, men fant etterhvert ut at de heller skulle ta i bruk motoren på båten.

– Vi fant etterhvert ut at vi heller ville bruke tiden på å oppleve naturen og gå i land, så da ble det mest motorbruk, sier Kulen og ler.

De to turkameratene møtte både isbjørn og hvalross, og værgudene spilte absolutt på lag det meste av turen.

– Vi hadde noen dager med en del vind, hvor vi valgte å holde oss i ro for å være på den sikre siden, men ellers var det strålende vær, sier Kulen, som sitter igjen med 1500 bilder fra turen.

– Vi var heldige og fikk møte isbjørn. Den svømte omtrent 60-70 meter fra båten vår.

I tillegg til å møte på isbjørn og et ellers variert dyreliv, kom de to turkameratene også over en seilbåt med seks franskmenn ombord. De ble i følge Kulen invitert med på et festmåltid bestående av ringsel, som de to hadde jaktet.

– Det var fantastisk godt. Det er nydelig kjøtt, og smaker nær sagt som en vanlig biff, sier Kulen, som kan fortelle at franskmennene også lot seg imponere av middagen.

Han utelukker ikke flere turer til Svalbard i fremtida:

– Om det ikke blir med robåt, så i blir det i hvertfall en tur.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!