Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake fra fantastisk tur

Avreise: . Kjell Glendrange (67) og Reinhardt Kulen (57) la ut fra Longyearbyen for å ro opp langs vestkysten av Spitsbergen. FOTO: Geir Barstein

Tilbake fra fantastisk tur

– Det var en eventyrlig opplevelse, sier Reinhardt Kulen, som nå er tilbake fra turen han og kompis Kjell Glendrange la ut på tidligere i sommer.

Tekst:

Publisert:

De to turkompisene hadde planer om å ro opp langs vestkysten av Spitsbergen, men fant etterhvert ut at de heller skulle ta i bruk motoren på båten.

– Vi fant etterhvert ut at vi heller ville bruke tiden på å oppleve naturen og gå i land, så da ble det mest motorbruk, sier Kulen og ler.

De to turkameratene møtte både isbjørn og hvalross, og værgudene spilte absolutt på lag det meste av turen.

– Vi hadde noen dager med en del vind, hvor vi valgte å holde oss i ro for å være på den sikre siden, men ellers var det strålende vær, sier Kulen, som sitter igjen med 1500 bilder fra turen.

– Vi var heldige og fikk møte isbjørn. Den svømte omtrent 60-70 meter fra båten vår.

I tillegg til å møte på isbjørn og et ellers variert dyreliv, kom de to turkameratene også over en seilbåt med seks franskmenn ombord. De ble i følge Kulen invitert med på et festmåltid bestående av ringsel, som de to hadde jaktet.

– Det var fantastisk godt. Det er nydelig kjøtt, og smaker nær sagt som en vanlig biff, sier Kulen, som kan fortelle at franskmennene også lot seg imponere av middagen.

Han utelukker ikke flere turer til Svalbard i fremtida:

– Om det ikke blir med robåt, så i blir det i hvertfall en tur.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!