Til sykehus etter skuterulykke

En mann i 30-årene ble innlagt på sykehus etter å ha truffet en metallstolpe under skuterkjøring i Barentsburg. I tillegg er han mistenkt for promillekjøring.

En person er mistenkt for promillekjøring med snøskuter etter en ulykke i Barentsburg.
Publisert

Det var natt til søndag at hendelsen fant sted. Mannen, som er fastboende i Longyearbyen var på overnattingstur i Barentsburg, og dro om natta ut på en kjøretur i den russiske bosetningen.

– Han var så pass skadet at han ble tatt under behandling på sykehuset i Barentsburg, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad til Svalbardposten.

Mannen som er av utenlandsk opprinnelse, ble siden fløyet til Longyearbyen og sendt videre til sykehus for videre behandling.

Mannen skal ifølge politiet ha kollidert med en metallstolpe som markerer kanten på ei bru. Han skal deretter ha pådratt seg skader på snøskuteren og som følge av å ha blitt slengt framover etter det harde sammenstøtet.

– Det er opprettet anmeldelse, sier Svarstad, som beskriver mannen som "ganske beruset".

Han vil ikke kalle promillekjøring for et stort problem, sier samtidig det er lettere å holde oppsyn i Longyearbyen, enn i Barentsburg.

– Vi kan ikke si at det er et stort problem med promillekjøring med skuter. Det er klart at det er mange turister som er i Barentsburg, og det kombineres ofte med middag og noen drinker. Men generelt vil jeg si at turistnæringen tar ansvar, sier sysselmannsførstebetjenten.

Dette er den andre kjente hendelsen i år, med promillekjøring på snøskuter. I midten av januar i år ble en fastboende mann tatt for kjøring med "relativt høy promille" utenfor Longyearbyen. Saken er fortsatt under etterforskning.

Powered by Labrador CMS