Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til sykehus etter skuterulykke

Ulykken skjedde i Petuniabukta, ved Pyramiden, som ligger innerst i Billefjorden. FOTO: Topo Svalbard

Til sykehus etter skuterulykke

En kvinne får behandling på Longyearbyen sykehus etter et uhell med skuter i Petuniabukta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2014 kl 19:07

Ulykken skjedde søndag ettermiddag. Et følge på tre skutere var i området da den ene fikk bråstans, slik at skuteren bak kjørte i bakenden på denne. Den bakerste skuteren veltet over føreren, som fikk store smerter. Følget forsøkte å ta seg inn til ei hytte i tett snødrev før de ba om hjelp til å bli hentet ut. Kvinnen som fikk skuteren over seg hadde smerter, og følget mistenkte bruddskader.

Sysselmannen fikk hentet følget i helikopter.

– Det var tett snødrev i Petuniabukta i dag, så det var lenge usikkert om vi klarte å komme ned. Men mellom bygene fikk vi hentet ut følget. Den skadde er fraktet til Longyearbyen sykehus for behandling, sier Per Andreassen hos Sysselmannen på Svalbard.

Aksjonen var den fjerde så langt denne søndagen. Tidligere i dag har helikoptrene til Sysselmannen hatt medisinske oppdrag på Isfjord Radio, på forskingsskipet "Lance", på Akademikarbreen hvor et følge på 19 skiturister ble hentet ut, og nå sist altså i Petuniabukta.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!