Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen reiser igjen til Svalbard. Krisen i Store Norske gjør at han vil møte lokalpolitikerne i Longyearbyen allerede om halvannen uke. FOTO: Christopher Engås

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vil vite hva regjeringen kan bistå med i krisesituasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2014 kl 10:30

Den 16. desember reiser Anundsen til Svalbard for fjerde gang i år. Formålet denne gang er å få i gang en dialog med lokalpolitikerne om krisesituasjonen som har oppstått i Store Norske. Selskapet må si opp over 100 ansatte, og det vil få store konsekvenser for svalbardsamfunnet.

– Det som skjer i Store Norske er det Nærings- og fiskeridepartementet som skal håndtere. Men Anders Anundsen er svalbardminister, og har i egenskap av det ansvaret for det norske samfunnet i Longyearbyen. Da er det naturlig og riktig at han oppretter en nær dialog med lokalpolitikerne om hvordan vi sammen best skal håndtere den situasjonen som har oppstått i hjørnesteinsbedriften, sier ekspedisjonssjef i Justisdepartementets polaravdeling, Kjerstin Askholt.

For tiden arbeides det med å sette opp tidspunkt for møter med Justis- og beredskapsministeren. Ifølge Askholt er det to ting som står øverst på agendaen.

– Det ene er hvilke utfordringer lokalsamfunnet vil stå overfor med ei så stor nedbemanning i hjørnesteinsbedriften. Det andre er hvordan sentrale myndigheter kan bistå i å takle dette, sier Askholt.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!