Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen reiser igjen til Svalbard. Krisen i Store Norske gjør at han vil møte lokalpolitikerne i Longyearbyen allerede om halvannen uke. FOTO: Christopher Engås

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vil vite hva regjeringen kan bistå med i krisesituasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2014 kl 10:30

Den 16. desember reiser Anundsen til Svalbard for fjerde gang i år. Formålet denne gang er å få i gang en dialog med lokalpolitikerne om krisesituasjonen som har oppstått i Store Norske. Selskapet må si opp over 100 ansatte, og det vil få store konsekvenser for svalbardsamfunnet.

– Det som skjer i Store Norske er det Nærings- og fiskeridepartementet som skal håndtere. Men Anders Anundsen er svalbardminister, og har i egenskap av det ansvaret for det norske samfunnet i Longyearbyen. Da er det naturlig og riktig at han oppretter en nær dialog med lokalpolitikerne om hvordan vi sammen best skal håndtere den situasjonen som har oppstått i hjørnesteinsbedriften, sier ekspedisjonssjef i Justisdepartementets polaravdeling, Kjerstin Askholt.

For tiden arbeides det med å sette opp tidspunkt for møter med Justis- og beredskapsministeren. Ifølge Askholt er det to ting som står øverst på agendaen.

– Det ene er hvilke utfordringer lokalsamfunnet vil stå overfor med ei så stor nedbemanning i hjørnesteinsbedriften. Det andre er hvordan sentrale myndigheter kan bistå i å takle dette, sier Askholt.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!