Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen reiser igjen til Svalbard. Krisen i Store Norske gjør at han vil møte lokalpolitikerne i Longyearbyen allerede om halvannen uke. FOTO: Christopher Engås

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vil vite hva regjeringen kan bistå med i krisesituasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2014 kl 10:30

Den 16. desember reiser Anundsen til Svalbard for fjerde gang i år. Formålet denne gang er å få i gang en dialog med lokalpolitikerne om krisesituasjonen som har oppstått i Store Norske. Selskapet må si opp over 100 ansatte, og det vil få store konsekvenser for svalbardsamfunnet.

– Det som skjer i Store Norske er det Nærings- og fiskeridepartementet som skal håndtere. Men Anders Anundsen er svalbardminister, og har i egenskap av det ansvaret for det norske samfunnet i Longyearbyen. Da er det naturlig og riktig at han oppretter en nær dialog med lokalpolitikerne om hvordan vi sammen best skal håndtere den situasjonen som har oppstått i hjørnesteinsbedriften, sier ekspedisjonssjef i Justisdepartementets polaravdeling, Kjerstin Askholt.

For tiden arbeides det med å sette opp tidspunkt for møter med Justis- og beredskapsministeren. Ifølge Askholt er det to ting som står øverst på agendaen.

– Det ene er hvilke utfordringer lokalsamfunnet vil stå overfor med ei så stor nedbemanning i hjørnesteinsbedriften. Det andre er hvordan sentrale myndigheter kan bistå i å takle dette, sier Askholt.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!