Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen reiser igjen til Svalbard. Krisen i Store Norske gjør at han vil møte lokalpolitikerne i Longyearbyen allerede om halvannen uke. FOTO: Christopher Engås

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vil vite hva regjeringen kan bistå med i krisesituasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2014 kl 10:30

Den 16. desember reiser Anundsen til Svalbard for fjerde gang i år. Formålet denne gang er å få i gang en dialog med lokalpolitikerne om krisesituasjonen som har oppstått i Store Norske. Selskapet må si opp over 100 ansatte, og det vil få store konsekvenser for svalbardsamfunnet.

– Det som skjer i Store Norske er det Nærings- og fiskeridepartementet som skal håndtere. Men Anders Anundsen er svalbardminister, og har i egenskap av det ansvaret for det norske samfunnet i Longyearbyen. Da er det naturlig og riktig at han oppretter en nær dialog med lokalpolitikerne om hvordan vi sammen best skal håndtere den situasjonen som har oppstått i hjørnesteinsbedriften, sier ekspedisjonssjef i Justisdepartementets polaravdeling, Kjerstin Askholt.

For tiden arbeides det med å sette opp tidspunkt for møter med Justis- og beredskapsministeren. Ifølge Askholt er det to ting som står øverst på agendaen.

– Det ene er hvilke utfordringer lokalsamfunnet vil stå overfor med ei så stor nedbemanning i hjørnesteinsbedriften. Det andre er hvordan sentrale myndigheter kan bistå i å takle dette, sier Askholt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!