Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen reiser igjen til Svalbard. Krisen i Store Norske gjør at han vil møte lokalpolitikerne i Longyearbyen allerede om halvannen uke. FOTO: Christopher Engås

Til Svalbard – igjen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vil vite hva regjeringen kan bistå med i krisesituasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2014 kl 10:30

Den 16. desember reiser Anundsen til Svalbard for fjerde gang i år. Formålet denne gang er å få i gang en dialog med lokalpolitikerne om krisesituasjonen som har oppstått i Store Norske. Selskapet må si opp over 100 ansatte, og det vil få store konsekvenser for svalbardsamfunnet.

– Det som skjer i Store Norske er det Nærings- og fiskeridepartementet som skal håndtere. Men Anders Anundsen er svalbardminister, og har i egenskap av det ansvaret for det norske samfunnet i Longyearbyen. Da er det naturlig og riktig at han oppretter en nær dialog med lokalpolitikerne om hvordan vi sammen best skal håndtere den situasjonen som har oppstått i hjørnesteinsbedriften, sier ekspedisjonssjef i Justisdepartementets polaravdeling, Kjerstin Askholt.

For tiden arbeides det med å sette opp tidspunkt for møter med Justis- og beredskapsministeren. Ifølge Askholt er det to ting som står øverst på agendaen.

– Det ene er hvilke utfordringer lokalsamfunnet vil stå overfor med ei så stor nedbemanning i hjørnesteinsbedriften. Det andre er hvordan sentrale myndigheter kan bistå i å takle dette, sier Askholt.

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!