Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til jordas hjerte

 

Til jordas hjerte

En prinsesse blir avvist av sin far fordi hun er for glad. For å vinne tilbake hjertet hans, må hun til jordas hjerte og finne en blomst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Slik begynte nysirkusforestillingen som Sirkus Svalnardo viste på Huset mandag. En uke i forveien hadde 52 barn og unge fra Longyearbyen trent på ulike sirkusøvelser i flere timer hver dag, og resultatet ble en fantastisk forestilling, satt sammen av sirkus, teater og dans. Fire sirkusinstruktører fra kulturhuset Kulta i Tromsø var med hele uka for å instruere de lokale aktørene.

Jages fra slottet
Forestillingen var bygget opp rundt eventyret «Prinsessa som gikk til jordas hjerte» av Regine Normann. Eventyret begynner med at kongen ikke tåler at prinsessa er så glad, fordi han selv sørger over sin dronnings død. Siden prinsessa ikke vil ta del i kongens bedrøvelse, vil han ikke ha henne som datter og jager henne ut av slottet. For å vinne hjertet hans tilbake må hun til jordas hjerte og finne en blomst som skal gjøre faren glad igjen. Dermed kastes hun ut i en farefull verden, der hun møter på både troll og dverger og hun må gjennom ild og vann, men overalt møter hun også gode hjelpere.

Fargerikt
Gjennom hele forestillingen var det brukt elementer som flammesluking, akrobatikk, scenekamp og tissue. De unge aktørene imponerte stort med sine ferdigheter. Bente Reibo fra Kulta, som stod for regien, er stolt over resultatet.
– Det er noen fantastiske unger og ungdommer som har arbeidet hardt. De eldste har trent i tre-fire timer hver dag, sier hun.
Hun forteller at forestillingen har blitt til mens de har trent og at svært lite var forberedt på forhånd:
– Vi fortalte eventyret første dagen og har siden lekt med det. Vi ser hva ungene kan og gjør noe ut av det. Vi vet aldri hva det blir før vi begynner.

Redd det dør ut
Hun håper ikke at sirkusgleden i Longyearbyen forsvinner når familien Nilsen/Rønne, som til nå har vært primus motor, flytter til fastlandet til sommeren. Janne Nilsen startet Sirkus Svalnardo da hun kom til Svalbard for sju år siden, og døtrene Sara og Andrea Rønne har begge vært aktive i sirkuslivet.
– Målet er få til noe, slik at det ikke bare dør ut. Det handler blant annet om at styre og stell tilrettelegger for det, så skal vi også komme med støtte, sier Reibo.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!